Κυριακή 16 Ιουνίου 2019,

Αμερική: Ασφαλιστική εταιρεία προτίμησε να αγοράσει το αμάξι παρά να πληρώσει μια γρατζουνιά

Ο Αμερικανός Philip Kingston, ιδιοκτήτης μιας Lotus Elise, επισκέφτηκε ένα συνεργείο για μια επισκευή στον μπροστινό προφυλακτήρα του αυτοκινήτου του. Το συνεργείο μετά από εκτίμηση του κόστους ζητούσε 19.000 δολάρια! Η ασφαλιστική εταιρεία του ιδιοκτήτη αποφάσισε να μην καλύψει την ζημιά και κατέληξε να αγοράζει το αυτοκίνητο από αυτόν για 33.000 δολάρια και να το βγάλει μετά σε δημοπρασία στο eBay. Η επισκευή κόστιζε τόσο ακριβά, διότι η Lotus Elise δεν έχει έναν συνηθισμένο μπροστινό προφυλακτήρα, καπό ή πλευρικά πλαίσια. Αντ” αυτού, το αυτοκίνητο αποτελείται από λεγόμενα “clamshells”. Αυτό σημαίνει ότι τόσο το μπροστινό όσο και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου αποτελούνται από ένα μεγάλο, δαπανηρό κομμάτι φύλλου μετάλλου.

Έτσι, το “clamshell” που χρειάστηκε για την Elise κόστιζε στις Η.Π.Α. 5.000 δολάρια, χωρίς να υπολογίζεται το κόστος εργασίας, το οποίο όπως ξέρεις στην Αμερική είναι εξαιρετικά μεγάλο. Το σπάνιο χάλκινο χρώμα ήταν, επίσης, ένα ζήτημα, καθώς για να βαφτεί το καινούργιο “clamshell” θα χρειαζόταν αρκετό υλικό, και φυσικά κόστος εργασίας. Έτσι, παρόλη την ελάχιστη ζημιά και το κατά τα άλλα άψογο αυτοκίνητο των 110.133 χλμ.,  η Lotus Elise πουλήθηκε 24.000 δολάρια στο eBay, δηλαδή περίπου 6.000 δολάρια λιγότερο από την αξία της αγοράς.

02-lotus-total-loss

Με πληροφορίες από autoblog.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα