Τρίτη 19 Ιουνίου 2018,

Αιφνίδιος έλεγχος σε φακέλους ζημιών εταιρείας ΕΠΥ από την μητρική εταιρεία του εξωτερικού.

Πώς μπορεί μία Εταιρεία Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών να «μοιράζει» χαμηλό ασφάλιστρο;

Αν βάλεις κάτω τα νούμερα δεν γίνεται. Όμως αν ταυτόχρονα «πειράζεις» τα τιμολόγια επισκευής και ταυτόχρονα καθυστερείς για εβδομάδες και μήνες να αποζημιώσεις τους παθόντες τότε για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μπορείς να κρατηθείς στην αγορά.

Αυτά βέβαια μέχρι τη στιγμή που θα σε «τσακώσουν» και θα ανασύρουν από το αρχείο εκατοντάδες φακέλους ζημιών τους οποίους θα περάσουν από εξονυχιστικό έλεγχο. Μπορεί αυτοί που σου έδωσαν την άδεια να χρησιμοποιείς το όνομά τους στην Ελλάδα να σε εμπιστεύτηκαν για την εκπροσώπησή τους, αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι αφελείς ή ανόητοι.

Αν αυτό ακούγεται σαν μία μικρή ιστοριούλα θα πρέπει να ξέρετε πως είναι πέρα ως πέρα αληθινή. Και συμβαίνει στην Ελλάδα, σε μία ασφαλιστική αγορά που σπάνια γίνονται οι έλεγχοι στα επίπεδα που πρέπει.

Κάποιοι κατάλαβαν για ποια εταιρεία μιλάμε. Κάποιοι θα αναρωτιούνται.

Και στην ερώτηση «γιατί δεν λέτε ονόματα και πετάτε λάσπη» η απάντηση είναι «γιατί αν δεν υπάρχει εισαγγελική έρευνα η δικαστικό έγγραφο τότε απλά θα δεχτούμε μία περιποιημένη αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση».

Όμως μέχρι να γίνουν οι πρώτες ανακοινώσεις έχουμε υποχρέωση να επιστήσουμε την προσοχή σας όσον αφορά τις ΕΠΥ με τις οποίες επιλέγετε να συνεργάζεστε.

Και ένα από τα κριτήρια για να καταλαβαίνουμε αν μία εταιρεία είναι υγιής ή όχι είναι ο χρόνος αποζημίωσης του πελάτη και ο τρόπος αντιμετώπισης της κάθε ζημίας.

Θεωρούμε δεδομένο πως το άμεσο διάστημα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις που πραγματικά θα ταράξουν την αγορά.

Δημοσιογραφικό Τμήμα insuranceforum.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα