Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018,

Αγορά αυτοκινήτου πληρώνοντας με το χιλιόμετρο στη Πολωνία!

Αν και το FinTech έχει αλλάξει ή προσπαθεί να αλλάξει πολλούς τραπεζικούς και χρηματοοικονομικούς τομείς η χρηματοδότηση αγοράς αυτοκινήτου για ιδιώτες και επιχειρήσεις δεν έχει να επιδείξει κάτι το νεωτεριστικό, μέχρι σήμερα τουλάχιστον.

Η Idea Bank στη Πολωνία προσφέρει στους πελάτες της το δάνειο για αγορά αυτοκινήτου Happy Miles. Πρόκειται για το πρώτο δάνειο με τις μηνιαίες δόσεις να καθορίζονται ανάλογα τη χρήση του αυτοκινήτου.

Ένα GPS εγκαθίσταται στο αυτοκίνητο και κάθε μήνα η απόσταση που διανύθηκε στέλνεται στην τράπεζα και πολλαπλασιάζεται με ένα συντελεστή κόστους χρήσης συν ένα μικρό πάγιο. Στην ουσία πρόκειται για μια εξέλιξη στη μακροχρόνια μίσθωση αυτοκινήτων, μια αγορά η οποία είναι αρκετά δημοφιλής στην Πολωνία με 15% μερίδιο αγοράς στα δάνεια αυτοκινήτου.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της τράπεζας σκοπεύουν να μεταφέρουν το μοντέλο και σε άλλες περιπτώσεις εκτός των επιβατικών αυτοκινήτων όπως για παράδειγμα στα φορτηγά, στα αγροτικά οχήματα και μηχανήματα και στις κατασκευές.

Η ύπαρξη GPS στο αυτοκίνητο είναι μια τεράστια πηγή δεδομένων σχετικά με το τρόπο που οδηγάμε αλλά και τη τοποθεσία μας, τα οποία θα μπορούν να εκμεταλλευτούν άλλες εταιρείες όπως για παράδειγμα οι ασφαλιστικές οι οποίες θα μπορούν να προσφέρουν ασφάλειες με βάση τη χρήση και την οδηγική μας συμπεριφορα.

Πηγή :  startupper.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα