Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019,

Αγγλία – Υποχρεωτικοί οι φορτιστές ηλεκτρικών στα νέα σπίτια

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση το Υπουργείο Μεταφορών της Αγγλίας έθεσε σε δημόσια διαβούλευση έναν νέο νόμο, ο οποίος καθιστά υποχρεωτική την παρουσία σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε όλα τα νέα σπίτια που χτίζονται στη χώρα.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ενσωμάτωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και έτσι, εφόσον τελικά ο νέος νόμος «περάσει», τότε όλοι οι κατασκευαστές σπιτιών θα είναι υποχρεωμένοι να εγκαθιστούν σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα σπίτια που χτίζουν, ώστε στη συνέχεια να μπορούν εύκολα να τους χρησιμοποιήσουν οι ιδιοκτήτες και να φορτίσουν το ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό τους όχημα.

Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί το πώς σπίτια που δεν έχουν γκαράζ θα μπορούν να εφοδιαστούν με κάποιον σταθμό φόρτισης, αν και την περασμένη εβδομάδα σχεδόν 40 εκατομμύρια λίρες επενδύθηκαν από την βρετανική κυβέρνηση σε νέα projects που αφορούν σε ασύρματους φορτιστές ή φορτιστές που βρίσκονται σε βάσεις οι οποίες αναδύονται από το πεζοδρόμιο.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών, Chris Grayling, κατά την ανακοίνωση της διαβούλευσης για το νέο νόμο: «Η φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο σπίτι προσφέρει στους καταναλωτές την πιο εύκολη και λιγότερο κοστοβόρα λύση. Απλώς βάζεις το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο να φορτίζει τη νύχτα, όπως ακριβώς κάνεις και με το κινητό σου…».

Πηγή: newsauto.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Περί τεκμηρίων ο λόγος…

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα