Κυριακή 23 Ιουνίου 2019,

Έτοιμη για «απογείωση» η ασφάλεια διαστημικού ταξιδιού!

Σύμφωνα με το businessinsurance.com, η ασφάλιση για διαστημικά ταξίδια και αποστολές κρίνεται σταδιακά αναγκαία. Οι οδηγοί χρειάζονται ασφάλιση για να οδηγήσουν, και οι επιχειρήσεις διαστήματος στηρίζονται σε αυτήν προτού εξορμήσουν στο απώτερο διάστημα.

Όπως αναφέρθηκε αυτό το μήνα στο CNN Money, «η ομάδα πελατών είναι σαφώς, μικρή αλλά ο κίνδυνος εξαιρετικά μεγάλος». Ειδικοί της ασφαλιστικής βιομηχανίας αναφέρουν πως εντός του 2017 ο κλάδος της ασφάλισης διαστήματος έφτασε τον τζίρο των 715 εκατομμυρίων δολαρίων σε ασφάλιστρα, για να καλύψει ζημίες όπως  οι συγκρούσεις μέσω δορυφόρων και άλλες παρόμοιες καταστροφές, ενώ οι αποζημιώσεις έφτασαν τα 636 εκατομμύρια δολάρια. Το κέρδος  φυσικά, του κλάδου διαφαίνεται μικρό μέχρι στιγμής, αλλά οι προοπτικές είναι εξαιρετικά μεγάλες.

Ήδη υπάρχουν παγκοσμίως αρκετοί underwriters, οι οποίοι αποκτούν γνώση πάνω στον διαστημικό κλάδο και μπορούν να αξιολογούν τους κινδύνους και να συνθέτουν τις καλύψεις των ασφαλιστηρίων συμβολαίων.

Ο κόσμος εισέρχεται σε μια «νέα εποχή της διαστημικής πτήσης», καθώς οι ιδιωτικές εταιρείες μειώνουν το κόστος για την εκτόξευση σκαφών και δορυφόρων, καθιστώντας έτσι, το ταξίδι στο διάστημα πιο οικονομικό.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα