Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019,

Ένα αβγό την ημέρα τον καρδιολόγο κάνει πέρα;

Το αβγό δεν είναι απλά μία νόστιμη τροφή, αλλά και εξαιρετικά θρεπτική. Σύμφωνα με νέα έρευνα πάλι, η καθημερινή τους κατανάλωση σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Ειδικότερα, ερευνητές από την Κίνα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τρώγοντας 1 αβγό κάθε μέρα, μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακών παθήσεων καθώς και αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου.

Στην πολυετή έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Heart, έλαβαν μέρος περίπου 500.000 άνθρωποι στην Κίνα, οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με το πόσα αβγά κατανάλωναν και σε τι συχνότητα. Στη συνέχεια παρακολουθούνταν η λειτουργία της καρδιάς τους και καταγράφονταν όλα τα σχετικά περιστατικά, για διάστημα 9 ετών.

 avgo-1024x683

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, όσοι δήλωσαν ότι κατανάλωναν αβγά καθημερινά κινδύνευαν 11% λιγότερο να εμφανίσουν καρδιακές παθήσεις και 18% χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από καρδιακές παθήσεις, σε σχέση με όσους δεν έτρωγαν αβγά. Επιπλέον, όσοι έτρωγαν καθημερινά αβγά είχαν 26% χαμηλότερο κίνδυνο αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου και 10% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου.

Βέβαια, η έρευνα δεν αποδεικνύει ότι τα αβγά λειτουργούν ως ασπίδα έναντι των καρδιακών παθήσεων ή του εγκεφαλικού. Απλά ο μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων σε αυτή, αποδεικνύει ότι υπάρχει συσχετισμός και σε κάθε περίπτωση τονίζεται ότι τα αβγά είναι μια εξαιρετικά ωφέλιμη τροφή για τον οργανισμό, που δεν θα πρέπει να λείπει από το διαιτολόγιο μας.

Πηγή: olivemagazine.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα