Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018,

Άδικο πρόστιμο 250 ευρώ σε Έλληνα ιδιοκτήτη με ασφαλισμένο ΙΧ στο εξωτερικό – Δείτε το ασφαλιστήριο

Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το θέμα που έχει προκύψει με Έλληνες εξωτερικού οι οποίοι εργάζονται σε άλλες χώρες, κυρίως εκτός ΕΕ, και έχουν μεταβεί στο εξωτερικό με το αυτοκίνητό τους στο οποίο όμως δεν έχουν αλλάξει τις ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας και τους έχει βεβαιωθεί το πρόστιμο των 250 ευρώ για ανασφάλιστο όχημα.

Όπως αναφέρει στο Enikonomia o κ. Σ.Μ. ο οποίος ζει και εργάζεται στην Ουκρανία η ασφάλεια στο όχημά του έληξε στις 22/5/2017 και ασφαλίστηκε από ουκρανική εταιρεία με ημερομηνία έναρξης 23/5/2017. Συνεπώς το όχημά μου δεν έμεινε ούτε μια μέρα ανασφάλιστο.

Ωστόσο με μεγάλη μου έκπληξη είδα πως στο Taxinet μου έχουν βεβαιώσει το πρόστιμο των 250 ευρώ που αφορά σε ανασφάλιστα αυτοκίνητα. Το όχημά μου δεν έχει μείνει ούτε μία ημέρα ανασφάλιστο όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τα σχετικά έγγραφα που σας απέστειλα.

Θα ήθελα επίσης να σας εξηγήσω ότι στην Ουκρανία επιτρέπεται να κυκλοφορεί όχημα με ξένη πινακίδα και να ασφαλιστεί από ουκρανική ασφαλιστική εταιρεία. Δεν μπορείς όμως σε καμία περίπτωση να περάσεις τα σύνορα χωρίς ασφάλεια της χώρας σου και πράσινη κάρτα. Στα σύνορα θα σου ζητηθεί και εάν δεν έχεις δε θα σε αφήσουν να περάσεις για να φύγεις από την χώρα.

Οι λόγοι που οδήγησαν εμένα να κάνω ουκρανική ασφάλεια είναι όχι μόνο το χαμηλό κόστος αλλά και το γεγονός πως μια ελληνική ασφάλεια σε περίπτωση ατυχήματος πρακτικά θα μου είναι άχρηστη στην Ουκρανία ενώ μια ασφάλεια από εγχώρια εταιρεία είναι σαφώς θα είναι πιο λειτουργική.

Επίσης έχω εξοφλήσει τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 (265€) χωρίς το αυτοκίνητο μου να έχει πατήσει Ούτε μια ημέρα στην Ελλάδα το 2017!».

Πηγή: enikonomia.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα