Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018,

Tomorrobot: Mία δράση που πάει τα παιδιά στο αύριο! Πρωτοποριακό πρόγραμμα Eurolife ERB για την εκπαίδευση στην ψηφιακή εποχή

Μία πρωτοποριακή δράση εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας για τα παιδιά εργαζομένων και συνεργατών σχεδίασε πρόσφατα ο ασφαλιστικός όμιλος Eurolife ERB, σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό eduACT – Δράση για την Εκπαίδευση μέσα από το πρόγραμμα Ρομποτική για Όλους. Οι δύο πλευρές άλλωστε μοιράζονται το κοινό όραμα της ανάδειξης της σημασίας της καινοτομίας και των ταλέντων των παιδιών μέσα από τη δημιουργικότητα. 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, με την ονομασία TOMORROBOT, συνδυάζει τη δράση με την εκμάθηση και την τεχνολογία με την ψυχαγωγία και αποτελεί έκφραση της συνολικής στρατηγικής της Eurolife ERB για την ανάληψη πρωτοβουλιών που δημιουργούν ουσιαστική προστιθέμενη αξία για το παιδί, την οικογένεια και την κοινωνία, με έμφαση στην εκπαίδευση στην ψηφιακή εποχή. 

Στο πλαίσιο της δράσης τα παιδιά ηλικίας 9-16 ετών είχαν την ευκαιρία να σκεφτούν διαφορετικά, να καταθέσουν τις ιδέες και τις σκέψεις τους στο θέμα της εκπαίδευσης στο μέλλον και να ξεκινήσουν ένα μοναδικό ταξίδι δημιουργικής προσέγγισης της γνώσης εκφράζοντας τα ξεχωριστά τους ταλέντα.

Παράλληλα, στα γραφεία της Eurolife ERB πραγματοποιήθηκε ειδικά διαμορφωμένο εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής τόσο για τα ίδια τα παιδιά, όσο και για τους γονείς τους. Το εργαστήρι υλοποιήθηκε από την ομάδα του οργανισμού eduACT και περιελάμβανε δύο πρωτότυπες ομιλίες «Μεταμορφώνοντας την εκπαίδευση με τρία τουβλάκια», «Δύο καλώδια και ένα ρομπότ», παιχνίδια μυαλού, team-building activities, robotics in action και συζήτηση για θέματα εκπαίδευσης, καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας. Κύριος στόχος της εκδήλωσης ήταν να συνδυάσει τη δράση με την εκμάθηση και την τεχνολογία με την ψυχαγωγία.

Μάλιστα τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτή τη φάση του προγράμματος θα έχουν σύντομα την ευκαιρία να καλλιεργήσουν περαιτέρω τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στη βάση της συνεργασίας και της ομαδικότητας, συμμετέχοντας στην επόμενη φάση του προγράμματος που είναι η διεθνής κατασκήνωση EΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ που υλοποιεί η ομάδα του οργανισμού eduACT. Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης ακολουθεί την ίδια λογική προσέγγισης της γνώσης και της καινοτομίας μέσα από το παιχνίδι. Έτσι τα παιδιά θα συμμετέχουν σε παραθαλάσσιες, αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με στόχο την εξοικείωση τους με θετικές επιστήμες όπως η φυσική, τα μαθηματικά, η μηχανική, ο προγραμματισμός, πάντα μέσα από έναν δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο.

Η κα. Τατιάνα Δικαστοπούλου, Διευθύντρια Marketing & Ανάπτυξης Εργασιών και η κα Βάσια Χανιώτη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, δήλωσαν σχετικά με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία: «Είναι ξεκάθαρο για όλους μας στον όμιλο Eurolife ERB ότι τα παιδιά μας είναι το μέλλον μας και θεωρούμε καθήκον μας με κάθε ευκαιρία να τους δίνουμε τη δυνατότητα να κερδίζουν εμπειρίες. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιδιώκουμε να προσφέρουμε στα παιδιά τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους και να προετοιμαστούν με τον καλύτερο, αλλά και πιο διασκεδαστικό τρόπο για το ψηφιακό μέλλον ενώ παράλληλα να καλλιεργήσουμε αξίες όπως ομαδικότητα, συνεργασία, αναζήτηση του διαφορετικού, ιδιαίτερα σημαντικές για την προσωπικότητα ενός επιτυχημένου ανθρώπου. Αυτή είναι η αρχή μιας συνεργασίας που προγραμματίζουμε να αναπτυχθεί σε διαφορετικά επίπεδα ώστε να προσεγγίσουμε ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό».

Από την πλευρά του eduACT, ο κ. Κώστας Βασιλείου, Πρόεδρος του οργανισμού, τόνισε: «Το όραμα μας είναι να φέρουμε την εκπαίδευση του μέλλοντος, σήμερα και αυτή η εκπαίδευση να είναι προσβάσιμη από όλους. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που στην προσπάθεια αυτή βρήκαμε την ανταπόκρισή σας! Με την υποστήριξή της Eurolife ERB οι βασικοί άξονες της φιλοσοφίας μας και οι αξίες του Σωματείου μας αγγίζουν ακόμα περισσότερα παιδιά».

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Τελευταία άρθρα

13/02/2018

Μπες στην online έρευνα της Eurolife ERB, πες τη γνώμη σου και διεκδίκησε ένα iPad Mini 4

20/09/2017

Στρατηγική συνεργασία Eurolife ERB με FRISS -Ενισχυμένη προστασία απέναντι στην ασφαλιστική απάτη

11/09/2017

Εθελοντική Αιμοδοσία από την Eurolife Cyprus

21/07/2017

Νέες εργασίες Νοσοκομειακών με κάλυψη 100% από την Eurolife ERB

18/07/2017

Premium Νοσοκομειακό Β” Πρόγραμμα από την Eurolife ERB

18/07/2017

Πρόγραμμα Safe Management από την Eurolife ERB

13/07/2017

Αλλαγή Τιμολογιακής Πολιτικής σε Συγκεκριμένες Κατηγορίες Οχημάτων από την Eurolife ERB

06/07/2017

Ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα από την Eurolife ERB

06/07/2017

Ταξίδι στη Βαρκελώνη για τους συνεργάτες των MEGA BROKERS SA – EUROLIFE ERB

30/06/2017

‘Ασφάλιση Εισπράξεων POS’ από τη Eurolife ERB, σε συνεργασία με την Eurobank!

10/04/2017

Premium Νοσοκομειακό Παιδικό: Νέο πρόγραμμα ολοκληρωμένης κάλυψης για παιδιά από την Eurolife ERB

02/02/2017

Επιμόρφωση συνεργατών Eurolife ERB 2017 – Κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων 1ου εξαμήνου

29/12/2016

Νέα προΐοντική Πολιτική Κλάδου αυτοκινήτων από την Eurolife Ασφαλιστική

21/12/2016

Η Eurolife ERB σταθερός αρωγός των δράσεων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

15/11/2016

«Εξασφαλίζω το μέλλον του παιδιού μου» Το πρόγραμμα της Eurolife ERB που δίνει ουσιαστικές λύσεις στις μελλοντικές ανάγκες του παιδιού

01/11/2016

Με το Safe Pocket της Eurolife ERB, σε συνεργασία με την Eurobank, το πορτοφόλι σας είναι πλέον ασφαλισμένο!

30/09/2016

‘Ας μιλήσουμε’! Μια διαδικτυακή πλατφόρμα διαλόγου Με την πρωτοβουλία της Eurolife ERB

26/09/2016

Η Eurolife ERB επενδύει σταθερά στην επιμόρφωση των συνεργατών της «Αφουγκραζόμαστε, Ανταποκρινόμαστε, Αναπτυσσόμαστε» με τον νέο κύκλο εκπαιδευτικών ημερίδων

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα