Τρίτη 25 Ιουνίου 2019,

Business Days 2018: Τα νέα ταλέντα σχεδιάζουν το επόμενο καινοτόμο προϊόν της Generali

Πιο συμμετοχικά και διαδραστικά από κάθε άλλη φορά ήταν τα φετινά Business Days που φιλοξένησε η Generali, στα κεντρικά της γραφεία στην Αθήνα, τον Οκτώβριο. Η εταιρεία υποδέχθηκε πάνω από 30 φοιτητές και αποφοίτους ανώτατων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, οι οποίοι φιλοδοξούν να ξεκινήσουν δυναμικά την επαγγελματική τους καριέρα.

Τους συμμετέχοντες συνόδευσε ο καθηγητής Ιορδάνης Λαδόπουλος, ο οποίος είναι εμπνευστής του Πανοράματος Επιχειρηματικότητας. Ένας θεσμός που επιχειρεί να ανοίξει το διάλογο των νέων ταλέντων με το χώρο εργασίας, αλλά και να αποτελέσει ένα forum ιδεών και ανάπτυξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους οι νέοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν αλλά και θέσουν ερωτήματα σε έμπειρα στελέχη της Generali..

Συνομιλώντας με τον CEO

Τους φοιτητές καλωσόρισε ο CEO της Generali κ. Παναγιώτης Δημητρίου, ο οποίος συνομίλησε μαζί τους σε φιλικό κλίμα και δέχθηκε ερωτήσεις για τον ασφαλιστικό κλάδο και το ρόλο της ασφάλισης. Ο ίδιος ανέλυσε την πορεία και την αξία του ασφαλιστικού κλάδου παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα, ο οποίος όπως είπε χαρακτηριστικά «διαδραματίζει ρόλο στυλοβάτη της επιχειρηματικότητας και του κοινωνικο-οικονομικού συστήματος, λειτουργώντας συμπληρωματικά, ενώ έχει ακόμη περισσότερα να προσφέρει εάν διαμορφωθεί το κατάλληλο νομικό πλαίσιο. Η ασφάλιση δεν είναι απλώς προϊόν, δεν είναι απλώς υπηρεσία, είναι υπόσχεση και δέσμευση», τόνισε ο κ. Δημητρίου. «Μια ματιά στα στατιστικά στοιχεία της ελληνικής αγοράς αλλά και στην πορεία των 133 χρόνων της Generali στην Ελλάδα, αρκούν για να σας πείσουν στο πόσο απαρέγκλιτα έχουμε τηρήσει αυτήν την υπόσχεση, επιδρώντας θετικά στη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων».

Ενδεικτικές του καλού κλίματος ήταν οι προσωπικές ερωτήσεις που δέχτηκε από τους συμμετέχοντες για την πορεία του και την επαγγελματική του εξέλιξη, από τόσο νεαρή ηλικία. Απαντώντας ο κ. Δημητρίου είπε: «Ανέλαβα σε ηλικία 34 ετών τη θέση του CEO της Generali και αντιμετώπισα πολλές προκλήσεις. Αν η πορεία μου με έμαθε κάτι που αξίζει να μοιραστώ μαζί σας, είναι να έχει κανείς την τόλμη για να κάνει τη διαφορά. Την «τρέλα» να στοχεύεις πιο ψηλά, χωρίς να φοβάσαι να κάνεις λάθη αλλά να μαθαίνεις από αυτά. Είστε η πιο μορφωμένη γενιά που πέρασε από αυτόν τον τόπο. Ο συνδυασμός γνώσεων, τόλμης και επαγγελματικού ήθους είναι το καλύτερο εφόδιο για μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία, που είμαι σίγουρος ότι σας περιμένει».

Workshop: Σχεδιασμός & Παρουσίαση Προϊόντος

Η ημέρα συνεχίστηκε με την πραγματοποίηση εργαστηρίου, όπου οι συμμετέχοντες είχαν τον πρώτο λόγο. Την σκυτάλη πήρε ο κ. Σίνος – Διευθυντής Risk της εταιρίας ο οποίος μέσα από μια αναλυτική παρουσίαση αναφέρθηκε σε όλα τα στάδια δημιουργίας ενός προϊόντος από τη στιγμή της γέννησης της ιδέας έως την υλοποίησή της. Οι συμμετέχοντες είχαν με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία να γνωρίσουν από ένα από τα πιο έμπειρα στελέχη του κλάδου, πώς οι θεωρητικές τους γνώσεις εφαρμόζονται στην πράξη στο πλαίσιο μιας πολυεθνικού εταιρείας. Ο ίδιος δέχτηκε πληθώρα ερωτήσεων στις οποίες και απάντησε, αποκαλύπτοντας τον ενδιαφέροντα ρόλο της αναλογιστικής επιστήμης και τις ευκαιρίες ανάπτυξης για νέα ταλέντα που προσφέρει.

Με τη σειρά του ο κ. Βασιλόπουλος – Chief Technical Officer της εταιρίας παρουσίασε ένα ενδιαφέρον case study ενός προϊόντος telematics. Κάλεσε τους συμμετέχοντες να επιλέξουν το κατάλληλο προϊόν για την εταιρεία και τον κλάδο αυτοκινήτου, αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία και τα στατιστικά που τους παρουσιάστηκαν. Οι ομάδες, αφού επέλεξαν το όνομά τους, ανέπτυξαν τα επιχειρήματα τους με βάση την αγορά στόχο που θα πρέπει να απευθυνθούν, τα χαρακτηριστικά εναλλακτικών λύσεων τηλεματικής, το τελικό κόστος του προϊόντος και τις ανάγκες των ασφαλισμένων. Κατά τη διάρκεια του workshop εκπρόσωποι από διαφορετικά Τμήματα της εταιρείας βρίσκονταν δίπλα σε κάθε ομάδα, συντονίζοντας τη διαδικασία και απαντώντας σε ερωτήματα βάσει της καθημερινής τους εμπειρίας. Η κάθε ομάδα παρουσίασε με πειστικότητα τα επιχειρήματά της αναλύοντας τα υπέρ και τα κατά κάθε λύσης μπροστά στην «επιτροπή προϊόντος», που αποτελούνταν από τα στελέχη της Generali.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου μέρους του workshop οι ομάδες χωρίστηκαν σε: Ομάδα Τιμολόγησης, Ομάδα Marketing & Προώθησης και Ομάδα Πωλήσεων. Κάθε μία ανέλαβε να αναπτύξει τη στρατηγική της και να παρουσιάσει τους βασικούς της άξονες και τις προτεινόμενες ενέργειες. Οι προτάσεις των συμμετεχόντων απέσπασαν τα εύσημα της επιτροπής, αφού όπως τόνισε και ο κ. Βασιλόπουλος: «Η δική σας γενιά καταναλωτών είναι ουσιαστικά το μέλλον και της δικής μας αγοράς, Οι δικές σας ιδέες και οι δικές σας ανάγκες είναι αυτές που κι εμείς καλούμαστε να ικανοποιήσουμε μέσα από τις υπηρεσίες μας». Το workshop ολοκληρώθηκε με την αξιολόγηση των προτάσεων από τους κ.κ. Βασιλόπουλο και Σίνο και την ανάδειξη της καταλληλότερης ιδέας.

Η HR Μanager Μαρία Καμπανέλλου, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες αλλά και τον κ. Λαδόπουλο τονίζοντας ότι «αντίστοιχες πρωτοβουλίες που δίνουν φωνή σε νέους ανθρώπους, θα πρέπει να υποστηρίζονται από κάθε εταιρεία που έχει “χώρο” για νέα ταλέντα και νέες ιδέες. Στην Generali η στήριξη και η ανάπτυξη νέων ταλέντων αποτελεί στρατηγική μας προτεραιότητα, γι’ αυτό και διοργανώσαμε φέτος δυναμικά workshops, μέσα από τα οποία οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τις ικανότητές τους».

Η ημέρα έκλεισε με την παράθεση γεύματος και την απονομή αναμνηστικών δώρων στους συμμετέχοντες.

Οι Εντυπώσεις των Συμμετεχόντων

Αξιολογώντας την εμπειρία των Business Days στην Generali, με τη συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου, οι συμμετέχοντες δήλωσαν:

«Το workshop διεξήχθη με τέτοιον τρόπο που μας έκανε να σκεφτούμε και να καταλάβουμε τη φιλοσοφία της εταιρείας. Νιώσαμε σαν να είμαστε πραγματικά ομάδα της Generali. Ήταν πραγματικά ένα workshop πολύ δημιουργικό και πρωτότυπο».

«Μου άρεσε που τα στελέχη, είχαν πολλή διάθεση να μοιραστούν την εμπειρία τους μαζί μας, να μας ακούσουν και να μας δώσουν τροφή για σκέψη. Μου άρεσε πολύ η στάση τους ως προς την εργασία τους, σοβαρή και ταυτόχρονα χαλαρή. Θεωρώ ότι έχουν πετύχει μια δυναμική ισορροπία την οποία εξέπεμπαν σε όλη την διάρκεια της ευχάριστης επικοινωνία μας».

«Η διάθεση να μας περάσουν τις γνώσεις τους φαινόταν και από την χαρά των ομιλητών αλλά και από την οργάνωση όλης της ημέρας!»

«Όλα ήταν πολύ προσεγμένα και οι ομιλητές μιλούσαν με πάθος, όρεξη και ενθουσιασμό. Το case study που κάναμε ήταν εξαιρετικό και ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς, να συμμετέχουμε ενεργά σε αυτή την διαδικασία».

«Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η προθυμία και η χαρά τον στελεχών να μοιραστούν μαζί μας τις γνώσεις τους».

«Μου άρεσε που μας μίλησαν ανώτατα στελέχη και μας μύησαν στον κλάδο της ασφάλισης με απλά και κατανοητά λόγια».

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Τελευταία άρθρα

12/06/2019

Ετήσια Εκδήλωση Προσωπικού: Οι άνθρωποι της Generali υποδέχονται μια νέα εποχή

28/05/2019

Οικονομικά Αποτελέσματα Generali 2018: Με γερές βάσεις ξεκινάει η υλοποίηση του τριετούς οράματος

07/05/2019

Διαγωνισμός Generali, Your Music Partner in release Athens Festival 2019

12/04/2019

12 χρόνια Generali Academy

20/03/2019

#BeBoldForInclusion: H Generali αγκαλιάζει & ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα

19/03/2019

Οικονομικά Αποτελέσματα του Ομίλου Generali για το 2018

21/02/2019

Ετήσια Εκδήλωση Συνεργατών της Generali: «Συστράτευση Δυνάμεων για Μεγαλύτερη Ανάπτυξη»

27/12/2018

Οι Γιατροί του Κόσμου και η Generali ενώνουν τις δυνάμεις τους

11/12/2018

Generali My Road Assistance – Ψηφιακή υπηρεσία Οδικής βοήθειας & Φροντίδας Ατυχήματος από την Generali σε συνεργασία με την Europ Assistance

03/12/2018

«Ένα Χριστουγεννιάτικο Δέντρο από Γάλα» από τους Γιατρούς του Κόσμου και την Generali

29/11/2018

Η Generali “οδηγεί” τη ψηφιακή καινοτομία στην ασφάλιση

26/11/2018

Η Generali παρουσιάζει το νέο τριετές της στρατηγικό σχέδιο στους επενδυτές.

16/10/2018

Generali: Ανανεωμένο και πιο έξυπνο το portal πελατών, MyGenerali

27/09/2018

Συνεργασία Generali Hellas & dacadoo -Ψηφιακές εφαρμογές στις ασφάλειες υγείας

25/09/2018

Home Made: Ασφάλιση κατοικίας με τη φροντίδα της Generali

18/09/2018

Η Generali στον Dow Jones Δείκτη παγκόσμιας βιωσιμότητας

12/09/2018

Η Generali ανοίγει την «πόρτα» στο αύριο της ασφαλιστικής αγοράς!

14/08/2018

Generali: Συνεχίζει την εφαρμογή της στρατηγικής της πετυχαίνοντας τους οικονομικούς της στόχους

03/08/2018

Άμεση η ανταπόκριση της Generali στις καταστροφές στην περιοχή της Αττικής

25/07/2018

Νέος Διευθυντής Πωλήσεων στην Generali ο κ. Γιώργος Ζερβουδάκης

17/07/2018

Ασφάλιση αυτοκινήτου: Νέα εμπειρία εξυπηρέτησης από την Generali

05/07/2018

Η GENERALI εκπαιδεύει το δίκτυο των IONIOS BROKERS & FORTIS στη Θεσσαλονίκη.

05/07/2018

Κόσμος Ασφαλιστική: Σύναψη συνεργασίας με την Generali Global Health

03/07/2018

Χρυσός ο Ανδρέας Βαζαίος του Generali-ΑΝΟΑ

12/06/2018

GENERALI: Νέα Υπηρεσία Underwriting

31/05/2018

GENERALI Βελτιώσεις στα προϊόντα ζωής

21/05/2018

To 5,2% της ασφαλιστικής αγοράς κατέχει η Generali, με αύξηση παραγωγής 8,9%

18/05/2018

Η Generali χορηγός της Alimo Dynamics στο F1 in schools

17/05/2018

Η Generali συνεχίζει δυναμικά την ψηφιακή της αναμόρφωση

09/05/2018

Μήνυμα πρωτιάς και ενότητας έστειλε η ομάδα της Generali

02/05/2018

“Pencil on the Μoon” – Stories for forward thinkers! Το νέο blog με την υπογραφή της Generali

30/03/2018

H νέα επενδυτική πολιτική της Generali μπαίνει σε εφαρμογή με τη νέα πλατφόρμα διαχείρισης επενδύσεων

27/03/2018

Ασφάλιση υγείας από την Generali πιο πλήρης και ευέλικτη από ποτέ!

14/03/2018

Η Generali κάνει την ασφάλιση απλή και προσβάσιμη σε όλους

13/03/2018

Be bold for Inclusion: Το μήνυμα του Ομίλου Generali για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

02/03/2018

Ασφαλισμένοι και Συνεργάτες βαθμολογούν την Generali

26/02/2018

Eπίσκεψη Περιφερειακού Διευθυντή στα γραφεία της Generali

23/02/2018

Η Generali Ανακοινώνει Νέα Περιβαλλοντική Πολιτική

15/02/2018

Π. Δημητρίου : Επενδύουμε στην τεχνολογία που φέρνει πιο κοντά τον ασφαλιστικό σύμβουλο με τον ασφαλισμένο

08/02/2018

Συνάντηση της Διεθνούς Κοινότητας των Οικονομικών Διευθυντών του Ομίλου Generali στην Αθήνα

02/02/2018

Παγκόσμια πρωτιά για το πρόγραμμα Net Promoter System του Ομίλου Generali

01/02/2018

Generali Academy 2018: Έμπρακτη στήριξη στον επαγγελματία ασφαλιστή

31/01/2018

Στα 30 λεπτά η οδική βοήθεια της Generali σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

26/01/2018

Νέα διαδικασία έρευνας ικανοποίησης συνεργατών / πελατών από την GENARALI.

04/01/2018

Aσημένιο Μετάλλιο και Νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ για τον κολυμβητή του Generali – ANOA, Ανδρέα Βαζαίο

03/01/2018

Μεταξύ των True Leaders για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Generali

12/12/2017

Βραδιά πρεμιέρας για τους συνεργάτες της Generali

07/12/2017

Νέα συνεργασία της Generali με την Ellcie Healthy φέρνει τα «έξυπνα γυαλιά» που θα αποτρέπουν τον κίνδυνο τροχαίου

07/12/2017

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η καμπάνια της Generali

29/11/2017

Η Generali στηρίζει τη διαφορετικότητα και την ανάπτυξη των εργαζομένων της

01/11/2017

Μία ημέρα με τον CEO της Generali κ. Πάνο Δημητρίου

16/10/2017

«Φύλαξε όσα αγαπάς»: Η Generali γράφει το επόμενο κεφάλαιο στην ψηφιακή της καμπάνια [Video]

10/10/2017

«Ομαδικότητα, δράση και νέοι στόχοι» το μήνυμα του φετινού Generali Trophy

09/10/2017

Ο Όμιλος Generali εγκαινίασε τη νέα παγκόσμια πρωτοβουλία “HUMAN SAFETY NET”

06/10/2017

Μήνυμα ζωής έστειλε η ομάδα της Generali, από το 9ο Greece Race for the Cure

12/09/2017

H Generali & το νοσοκομέιο Metropolitan ενώνουν τις δυνάμεις τους

21/08/2017

Στον τροπικό του Αιγόκερω έδειξε η πυξίδα της Generali το 2017!

03/07/2017

H Generali ανοίγει την «πόρτα» της στη νέα γενιά ταλέντων

11/05/2017

Αναπροσαρμογή τιμολογίων αυτοκινήτου από τη Generalli

09/05/2017

Πανελλήνιος μαραθώνιος εκπαιδευτικών σεμιναρίων από την Generali

18/04/2017

H Generali γράφει το δικό της οδηγό επιτυχίας

07/04/2017

Η Generali λανσάρει τη νέα της καμπάνια στο YouTube

20/03/2017

Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της Generalli στη Θεσσαλονίκη

17/03/2017

Ομιλος Generali: Εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα για το 2016, υψηλότερο μέρισμα ανά μετοχή κατά 11,1%

22/02/2017

Η Generali υποδέχεται το Αύριο

17/02/2017

Εκπαιδευτική συνάντηση της Generali την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στην Θεσσαλονίκη

02/02/2017

Η Generali και η Nest ενώνουν τις δυνάμεις τους για να κάνουν πιο ασφαλή την κατοικία και τη ζωή των καταναλωτών

24/01/2017

Generali Social Baking: Oι χρήστες του facebook ένωσαν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό

23/01/2017

Ενημέρωση από τους εξειδικευμένους συμβούλους της Grant Thornton, διασφαλίζει η Generali για τους Συνεργάτες της

23/01/2017

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εκπαίδευσης 2017 των συνεργατών της Generali στη Βόρεια Ελλάδα

17/01/2017

Cycle Way: Νέο Πρόγραμμα Ασφάλισης Ποδηλάτου από την Generali

17/01/2017

Βελτιώσεις στον Κλάδο Αυτοκινήτου & Ανανεωμένος Οδηγός Ασφάλισης από την Generali

04/01/2017

Εναρξη καθηκόντων για τον νέο Διευθυντή Πωλήσεων της Generali κ. Άγγελο Μπεφών

20/12/2016

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου η Generali μαγειρεύει LIVE για να στηρίξει «Tο Χαμόγελο του Παιδιού»!

14/12/2016

True Leader και το 2015 η Generali

25/11/2016

Ρεκόρ Πωλήσεων καταγράφει το Γραφείο της Generali στη Βόρεια Ελλάδα

21/11/2016

Νέο γραφείο του Δικτύου Generali στην Κεφαλλονιά

11/10/2016

Αλλαγές στα προγράμματα Επαγγελματικής Α.Ε. Ιατρών της Generalli

29/09/2016

Γεμάτο συναρπαστικές στιγμές το 6ο Generali Trophy

26/09/2016

Νέα Smart & Simple Ιστοσελίδα για την Generali

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα