Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019,

Συνέντευξη του Διευθύνοντος Συμβούλου της Interlife κ. Ιωάννη Βοτσαρίδη

Θεσσαλονίκη: Η εταιρεία της πόλης που σας ασφαλίζει εδώ και 25 χρόνια

Για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η ασφαλιστική αγορά τη χρονιά που πέρασε, για το θεσμικό πλαίσιο Solvency II που αλλάζει το τοπίο, για την ανάγκη δημιουργίας ασφαλιστικής συνείδησης, για τον ανταγωνισμό σε επίπεδο τιμών, αλλά και για την πορεία της εταιρίας, η οποία έχει παρουσία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά εδώ και 25 χρόνια, μίλησε στο Typosthes.gr ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTERLIFE Ασφαλιστική, κ. Ιωάννης Βοτσαρίδης.

Ειδικότερα, στη διάρκεια της συνέντευξης που μας παραχώρησε ο κ. Βοτσαρίδης στην έδρα της INTERLIFE στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε ότι, παρά την κρίση, η εταιρία συνεχίζει τα τελευταία χρόνια να αυξάνει τις θέσεις εργασίας, ενώ δεν είχε ποτέ μείωση μισθών.

Σημαντικά αυξημένος, συγκριτικά με το 2014, ήταν και ο αριθμός των διαμεσολαβητών με τους οποίους συνεργάζεται για τη διάθεση των προϊόντων της, στους οποίους έχει δώσει και νέα «εργαλεία», όπως το καινοτόμο ασφάλιστρο για ένα μήνα με 20 ευρώ. «Είμαστε μπροστάρηδες σε πάρα πολλά πράγματα παρά το γεγονός ότι είμαστε Θεσσαλονίκη», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βοτσαρίδης, ο οποίος δηλώνει εξάλλου «παθιασμένος Θεσσαλονικιός που δεν αλλάζει την πόλη με τίποτα».

Πόσο επηρέασε η οικονομικο-πολιτική κρίση (capital controls, εκλογές κλπ) την ασφαλιστική αγορά; Τι προκύπτει από τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε;

Η ελληνική ασφαλιστική αγορά κινήθηκε πτωτικά το 2015, όπως είχε κινηθεί πτωτικά και τα προηγούμενα χρόνια. Την τελευταία πενταετία, δηλαδή όσο διαρκεί η κρίση, έχασε περίπου το ένα τρίτο του τζίρου της. Ο κλάδος ζωής σχεδόν εξαφανίστηκε και όσοι είχαν συμβόλαια ζωής τα εξαργύρωσαν, τα έκαναν χρήματα προκειμένου να επιβιώσουν. Αυτό το οποίο πουλάνε σήμερα οι ασφαλιστικές εταιρίες ζωής είναι οι ασφαλίσεις υγείας. Επομένως ο ασφαλιστικός κλάδος είναι ένας από τους κλάδους που χτυπήθηκε πάρα πολύ από την κρίση.

Ποια νέα ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες έχουν ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιό σας προκειμένου να ανταποκριθείτε στις νέες ανάγκες των Ελλήνων;

Δεν θα ήταν η καλύτερη εποχή να εκπονήσει κανείς καινούρια προγράμματα, όταν βλέπει ότι συρρικνώνεται το προς διάθεση εισόδημα. Αυτά που ακούμε και διαβάζουμε, ότι με μια σύνταξη ζει μια ολόκληρη οικογένεια, είναι πραγματικά τραγικά και μόνο να τα σκεφτεί κανείς. Όταν τώρα αυτός είναι ο υποψήφιος πελάτης σου, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Βέβαια, από την άλλη, η ασφάλιση δεν είναι ένα προϊόν το οποίο απευθύνεται σε πλούσιους. Απευθύνεται κυρίως σε αυτόν που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση. Δυστυχώς αποτύχαμε να δημιουργήσουμε ασφαλιστική συνείδηση στους πολίτες και εκεί είναι η αποτυχία μας σαν ασφαλιστικές εταιρίες. Η αποτυχία πάει όμως και πιο ψηλά, στην πολιτεία. Το ότι κυκλοφορούν 1 εκατ. ανασφάλιστα οχήματα  νομίζω ότι τα λέει όλα. Οι ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές βέβαια, καλλιεργούν, κατά κάποιον τρόπο, μια ασφαλιστική συνείδηση στον πελάτη. Όμως αυτό θα πρέπει να γίνει συντονισμένα και με μια πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Μια που αναφερθήκατε στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, έχει αυξηθεί ο αριθμός των διαμεσολαβητών με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρεία;

Εμείς αυξήσαμε τη δυναμικότητά μας. Το 2015 είχαμε περίπου 1.500 ενεργούς ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, όταν  το 2014 είχαμε λιγότερους από 1.000. Στόχος μας είναι το 2016 να τους πάμε στους 2.000 σε όλη την Ελλάδα. Δεν έχω την πληροφόρηση αν έχει αυξηθεί ο αριθμός σε όλη την Ελλάδα, θεωρώ όμως ότι μάλλον κάποιοι εγκαταλείπουν το επάγγελμα και ο λόγος είναι τα πολύ αυστηρά κριτήρια διαβίωσης που έχει θέσει η πολιτεία. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι σχεδόν «εξοντώνονται» από την υψηλή φορολογία.

Επίσης, το ποσοστό αύξησης των εργασιών μας το 2015, παρά το γεγονός ότι η αγορά κατέγραψε -στο αυτοκίνητο τουλάχιστον- μείωση 12% το 2015 και συνολικά ο κλάδος των ζημιών κατέγραψε μια μείωση γύρω στο 10%, εμείς είχαμε μια αύξηση περίπου στο 15%. Όλοι οι κλάδοι είχαν αύξηση.  Ο τρόπος με τον οποίο πουλάμε -μόνο μέσω διαμεσολαβητών- νομίζω ότι είναι αυτός που κάνει τη διαφορά. Εγώ πιστεύω προσωπικά στον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή γιατί από κει ξεκίνησα. Ξέρω τι προβλήματα αντιμετωπίζουν. Πρέπει κανείς να τους στηρίξει για να στηριχθεί. Είναι πολύ δύσκολο μια εταιρία να πουλάει απευθείας στον καταναλωτή. Η διαπροσωπική σχέση που δημιουργείται μεταξύ πελάτη-διαμεσολαβητή και η εξυπηρέτηση είναι πολύ σημαντική. Ο διαμεσολαβητής είναι το Α και το Ω.

Ο CEO της «Interlife Ασφαλιστική», κ. Ιωάννης Βοτσαρίδης

Η Interlife έχει δώσει και κάποια νέα «εργαλεία» στους διαμεσολαβητές της, όπως το Sales4net για παράδειγμα

Το sales4net, δηλαδή πωλήσεις για το δίκτυο, ήταν η δική μας «απάντηση» στις απευθείας πωλήσεις. Δεν πρέπει να κλείνει κανείς ούτε τα μάτια ούτε την πόρτα στο Ίντερνετ γιατί είναι το μέλλον. Πρόκειται για μια πλατφόρμα που ενσωματώνεται εύκολα και γρήγορα στην ιστοσελίδα του Διαμεσολαβητή, μετατρέποντάς την σε μια πλήρως λειτουργική ιστοσελίδα online ασφάλισης. Ήταν μια πολύ καλή ιδέα η οποία αγκαλιάστηκε από πολλούς. Σήμερα πάνω σε αυτήν την πλατφόρμα «πατάνε» πάνω από 150-200 άτομα.

Κάτι άλλο που κάναμε διαρκούσης της κρίσης, ήταν η καθιέρωση της υπηρεσίας help desk για τους διαμεσολαβητές. Η υπηρεσία λειτουργεί τις καθημερινές από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 9 και τα Σάββατα από τις 9 έως τις 3, προκειμένου να εξυπηρετούνται ακόμη και αν πήγαιναν στο γραφείο τους το βράδυ. Η υπηρεσία ξεκίνησε με ένα άτομο και σήμερα απασχολούνται έξι.

Επίσης, στα μέσα του 2015, βγάλαμε την μηνιαία ασφάλεια ή ασφάλεια από 20 ευρώ, η οποία αποτέλεσε δυνατό εργαλείο για τους συνεργάτες μας και είχε μεγάλη ανταπόκριση. Σήμερα περίπου το 15% των ημερήσιων πωλήσεων σε τεμάχια είναι ημερήσια συμβόλαια.

Τι συμβαίνει σήμερα σε επίπεδο τιμών αλλά και ανταγωνισμού για παράδειγμα από οn-line πλατφόρμες;

Εμείς είχαμε μια διαφορετική φιλοσοφία και προσεγγίζουμε διαφορετικά το θέμα από ότι η αγορά. Η αγορά θεωρεί ότι φθηναίνοντας το προϊόν θα πάρεις περισσότερο κόσμο. Έχω την άποψη ότι αυτό είναι μια πολύ λανθασμένη κίνηση διότι ναι μεν ένα σούπερ μάρκετ θα μπορούσε να πει θα ρίξω την τιμή στα πορτοκάλια αλλά αν έρθει μέσα ο καταναλωτής θα του πουλήσω και απορρυπαντικό και από κει θα βγάλω περισσότερα ή θα καλύψω τη διαφορά. Σε μας τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Η ασφαλιστική εταιρία όταν πουλάει ένα προϊόν υποτίθεται ότι το κοστολογεί. Αν κατέβεις κάτω από το κόστος, θα πρέπει να πας και να μειώσεις τα έξοδά σου. Αν δεχθείς ότι θα πουλήσεις κάτω του κόστους, θα πουλήσεις δηλαδή με ζημιά, θα πρέπει να υπολογίσεις ότι αυτήν τη ζημία θα πρέπει να την καλύψεις από ένα άλλο προϊόν. Τα ασφαλιστικά προϊόντα όμως δεν είναι προϊόντα σούπερ μάρκετ. Μπορεί να τα λέμε προϊόντα αλλά είναι υπηρεσίες. Και οι υπηρεσίες κοστολογούνται με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο.  Και το θέμα με το ασφάλιστρο είναι ότι θα καταλάβουμε ότι πουλούσαμε με λάθος τιμή το προϊόν μετά από κάποια χρόνια, γιατί μετά από 2-3 χρόνια θα ωριμάσουν, όπως λέμε οι ζημιές. Το χειρότερο για μια ασφαλιστική είναι να μειώνει τις τιμές. Εμείς δεν κάνουμε μειώσεις γιατί θεωρούμε ότι το προϊόν έχει μια αξία. Αυτό που κάνουμε είναι μια έμμεση μείωση τιμής, προσφέροντας περισσότερες παροχές.

Είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι πάνω στην κρίση και βλέποντας ότι το εισόδημά τους μειώνεται πάνε και παίρνουν το φθηνότερο ασφάλιστρο. Όμως έρχεται η ώρα που αυτό το φθηνό το πληρώνουν 10 και 20 φορές παραπάνω. Το τελευταίο καιρό βλέπουμε ότι έρχονται στην Ελλάδα εταιρίες Ε.Π.Υ., οι οποίες έχουν έδρα στο εξωτερικό και πουλάνε σε εξευτελιστικές τιμές την ασφάλιση, κυρίως του αυτοκινήτου. Έχουν πάρει ένα μεγάλο μερίδιο αγοράς, περίπου στο 10%, με ένα και μόνο κριτήριο: ότι έχουν φτηνό ασφάλιστρο. Αυτές οι εταιρίες όμως δεν ξέρεις πότε θα φύγουν από την Ελλάδα, αν θα φύγουν πρωί αν θα φύγουν μεσημέρι ή αν θα φύγουν βράδυ. Επίσης, αν εμπλακεί κανείς σε ένα ατύχημα και είναι η ζημιά πάνω από 3000 ευρώ, διακανονίζεται από τη χώρα στην οποία έχει έδρα η εταιρία. Επίσης οι εταιρίες αυτές δεν είναι στον φιλικό διακανονισμό. Και επιπλέον, πάνω στην κρίση πρέπει αυτό το συνάλλαγμα να το στέλνουμε έξω; Δεν έχουμε ελληνικές εταιρίες για να τις υποστηρίξουμε;

Για τι διαφορές στα ασφάλιστρα μιλάμε;

Για 10-15 ευρώ στα προγράμματα εξαμήνου. Αλλά σήμερα βλέπει κανείς τον πανικό των ανθρώπων. Τους ενδιαφέρει ότι βρήκαν το ασφαλιστήριο φθηνότερο αλλά δεν βλέπουν τις καλύψεις που τους  προσφέρονται.

Αύξηση στις καθυστερήσεις πληρωμής από τους πελάτες σας παρατηρήθηκε;

Καταφέραμε και όχι μόνο κρατήσαμε αλλά και αυξήσαμε την παραγωγή γιατί δεν σας κρύβω ότι τα capital controls τα περιμέναμε και είχαμε σχεδόν προετοιμαστεί. Είχαμε ετοιμάσει πολλά συστήματα με δυνατότητες πληρωμής με πάρα πολλούς τρόπους. Όταν λοιπόν εφαρμόστηκαν δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα.

Τι αλλαγές έρχονται στην ασφαλιστική αγορά λόγω Solvency II; 

Πρόκειται για ένα σύστημα αρχών και κανόνων για τις ασφαλιστικές, που τις υποχρεώνει να λειτουργούν κάτω από συγκεκριμένους κανόνες. Αυτό προσδιορίζεται με 3 πυλώνες. Ο πρώτος έχει να κάνει με την κεφαλαιακή επάρκεια της εταιρίας. Τα κεφάλαια τα υπολογίζουμε με 2 συντελεστές: ο ένας είναι ο minimum capital requirements και άλλος ο solvency capital requirement. Η διαφορά μεταξύ των δύο μπορεί να είναι 1 προς 4 ή 1 προς 3, 3,5. Αν κάποιος είναι κάτω από το μίνιμουμ, άμεσα του ανακαλείται η άδεια. Μπορεί να σου δώσουν μια προθεσμία λίγων ημερών και να σου πουν ότι αν δεν βάλεις το ποσό που λείπει θα σου πάρουμε την άδεια. Αν είσαι κάτω από το κεφάλαιο του solvency και βέβαια πάνω από το μίνιμουμ, τότε πρέπει να βρεις ένα πρόγραμμα δραστηριότητας με έναν επόπτη ο οποίος θα είναι μέσα στην εταιρία και θα  βλέπει πως θα εφαρμόσεις ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης για να πάς εκεί που κανονικά πρέπει. Εκεί που κανονικά πρέπει είναι το 100%. Σήμερα έχουμε εταιρίες που είναι σε πρόγραμμα.  Και οι εταιρίες οι οποίες κλείνουν ή εγκαταλείπουν είπαν ότι εγώ δεν μπορώ να αντέξω σε αυτά τα κεφάλαια και πρέπει να φύγω.

Ο δεύτερος πυλώνας έχει να κάνει με τις αρχές εταιρικής διακυβέρνησης τις οποίες πρέπει να διαθέτει μια ασφαλιστική και ο τρίτος έχει να κάνει με την δημοσιοποίηση των στοιχείων (διαύγεια, έλεγχος κ.λπ). Είναι ένα σύστημα πάρα πολύ γραφειοκρατικό δεν σου επιτρέπει να αυξήσεις την παραγωγή σου γιατί οι διαδικασίες είναι τόσο χρονοβόρες και τόσο γραφειοκρατικές. Θα αλλάξει το τοπίο στην αγορά. Εμεις δεν θέλουμε να γίνουμε μεγάλοι, θέλουμε να είμαστε όμως καλοί παίκτες στην αγορά. Ένα μαγαζί τέτοιο που να ασφαλίζεσαι να ξέρεις ότι και να συμβεί θα πληρωθείς, να έχεις δώσει δουλειά σε κόσμο. Τα τελευταία 4-5 χρόνια έχουμε αυξήσει πάρα πολύ το προσωπικό. Κάθε χρόνο αυξάνεται και δεν είχαμε ποτέ μείωση μισθών.

Ποιες κινήσεις έκανε η εταιρία στο πεδίο των επενδύσεων τη χρονιά που μας πέρασε και ποια τα σχέδια για το 2016;

Τα επενδυτικά σχέδια άλλες φορές βγαίνουν και άλλες όχι. Και όταν δεν βγαίνουν δεν βγαίνουν λόγω λάθος επιλογών, αλλά λόγω εξελίξεων στην παγκόσμια οικονομία. Εμείς πήραμε και σπάσαμε τις επενδύσεις μας σε πάρα πολλά προϊόντα. Ένα πολύ μικρό μέρος είναι Ελλάδα, το μεγαλύτερο είναι Ευρώπη και ένα μικρό μέρος είναι Αμερική, Αυστραλία, Ασία, Καναδά. Ένα μέρος είναι κρατικά ομόλογα, κυρίως των χωρών μελών της ΕΕ, ένα άλλο μέρος είναι εταιρικά ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια ελληνικά ευρωπαϊκά και αμερικάνικα. Στην συνέχεια έχουμε ένα μικρό ποσοστό μετοχές, προθεσμιακές καταθέσεις και όλα αυτά μοιρασμένα σε Ελλάδα, Κύπρο, Ελβετία και Λουξεμβούργο, με θεματοφύλακες Ελβετούς και Λουξεμβουργιανούς.

Επενδυτικά πλάνα σε ότι αφορά την επέκταση της εταιρίας προς το εξωτερικό υπάρχουν;

Είναι πολύ δύσκολες αυτές οι προσεγγίσεις, είναι όμως στο στόχαστρό μας.

Η κυβέρνηση παρουσίασε νέο σχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση το οποίο προκαλεί αντιδράσεις. Πώς βλέπετε να διαμορφώνεται το τοπίο;

Η ιδιωτική ασφάλιση στην Ευρώπη παίζει σημαντικό ρόλο. Καταρχάς εκεί έχουμε τα επαγγελματικά ταμεία όπου λειτουργούν σαν τον δεύτερο πυλώνα. Δηλαδή υπάρχει ένας κρατικός φορέας που αναλαμβάνει την εθνική σύμβαση που ασχολείται καθαρά μόνο με το συνταξιοδοτικό. Έχουν γραφτεί πολλά για το αν θα πρέπει να είναι αναδιανεμητικό ή ανακεφαλαιοποιητικό.

Θεωρώ ότι η κοινωνική ασφάλιση είναι ένα αγαθό το οποίο δεν πρέπει ποτέ να φεύγει από ένα κράτος. Και πάντα το κράτος θα πρέπει να συμπληρώνει, εάν δεν μπορεί να λειτουργήσει ανακεφαλαιοποιητικά, Σήμερα δεν πιστεύω ότι θα μπορέσει να βρεθεί λύση για το Ασφαλιστικό. Είναι πολύ δύσκολο και αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι η κοινωνική αναταραχή.

Όλο αυτό το κομμάτι θα μπορούσε να πάει στην ιδιωτική ασφάλιση;

Όλο αυτό το κομμάτι όχι, η υγεία όμως θα μπορούσε να πάει. Να μείνει καθαρά το συνταξιοδοτικό στο κράτος. Να θεσμοθετηθούν τα επαγγελματικά Ταμεία τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν ανεξάρτητα. Και το άλλο κομμάτι είναι αυτό της υγείας. Σήμερα οι ασφαλιστικές έχουν μπει στην υγεία, με δυναμικά προγράμματα τα οποία είναι περίπου το ένα τρίτο με ένα τέταρτο των ασφαλίστρων υγείας που πληρώνει ένας ασφαλισμένος στην Ελλάδα και έχει φοβερή ξενοδοχειακή υποστήριξη και προσφορά από το νοσοκομειακό κομμάτι το οποίο χωρίζεται σε ιατρικές πράξεις και στο ξενοδοχειακό μέρος.

Η INTERLIFE Ασφαλιστική είναι Ελληνική Εταιρία Γενικών Ασφαλίσεων με έδρα την Θεσσαλονίκη. Ιδρύθηκε το 1991 σε πολυμετοχική βάση και δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα με ένα ευρύ Δίκτυο Πωλήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

Συνέντευξη στην Μαρία Κουζούφη
Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Τελευταία άρθρα

13/06/2019

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της INTERLIFE – Διανομή Μερίσματος για έκτη συνεχή χρονιά

10/06/2019

Το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης της INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α. είναι γεγονός

20/05/2019

«Διαδρομή Αγάπης, Πλεύση Ζωής» η INTERLIFE χορηγός στο “7ο Sail for Pink”

15/05/2019

INTERLIFE: Ειδική Ασφαλιστική κάλυψη Υποψήφιων Οδηγών

15/05/2019

INTERLIFE “Προσφέρω …αλλιώς” – Ενίσχυση Κοινωνικών Παντοπωλείων στον Έβρο, τη Μακεδονία & την Αττική

24/04/2019

Αιμοδοσία από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών INTERLIFE

19/04/2019

Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης ιδρύει η INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α. για τους εργαζόμενους & τους Συνεργάτες της

16/04/2019

Interlife Magazine: Θεμελιώνουμε σχέσεις εμπιστοσύνης

08/03/2019

Η Interlife στήριξε Ημερίδα για τις Βέλτιστες Πρακτικές στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

21/02/2019

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στην INTERLIFE

06/02/2019

Άλλη μια επιτυχημένη χρονιά με κέρδη και καινοτόμα Προγράμματα για την ΙNTERLIFE

10/01/2019

Υγεία OPTIMUM: Ο πολυτιμότερος σύμμαχος Υγείας από την  INTERLIFE  

03/01/2019

Interlife Magazine: Δύναμή μας η συνεργασία

03/01/2019

INTERLIFE “προσφέρω… αλλιώς” – Ενίσχυση Κοινωνικών Παντοπωλείων και συσσιτίων στη Βόρεια Ελλάδα

31/12/2018

INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α.: Δωρεά στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

18/12/2018

H INTERLIFE εισέρχεται στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ)

07/12/2018

Υψηλά ποσοστά από την έρευνα ικανοποίησης των συνεργατών της INTERLIFE

12/11/2018

H INTERLIFE Ασφαλιστική δημοσιεύει τον Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας της διετίας 2016 – 2017

03/10/2018

Interlife Magazine: Η εξέλιξη είναι στο DNA μας

24/09/2018

H INTERLIFE Ασφαλιστική για ακόμη μία φορά “προσφέρει ..αλλιώς” και στηρίζει ενεργά ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας

03/09/2018

INTERLIFE: Αύξηση Παραγωγής & Υψηλή Κερδοφορία το Α΄ Εξάμηνο 2018

24/08/2018

Η INTERLIFE προσφέρει …αλλιώς στο Περιβάλλον και την ΚΑΛΛΙΣΤΩ

29/06/2018

Interlife Magazine: Κερδίζουμε στα σημεία!

20/06/2018

H Ιστοσελίδα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της INTERLIFE

12/06/2018

Interlife: Ζητείται διοικητικός υπάλληλος

06/06/2018

Interlife: Πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση

25/05/2018

Η INTERLIFE καταργεί την απαλλαγή στην Αστική Ευθύνη Σκαφών.

16/05/2018

Interlife: Ζητείται υπάλληλος για τον κλάδο υγείας & προσωπικών ατυχημάτων στην Αθήνα

09/05/2018

Η INTERLIFE “κινεί γη και θάλασσα” με το “Sail for Pink ”

23/04/2018

Interlife: Ζητούνται δύο ανώτερα στελέχη

20/04/2018

Interlife Magazine: Στοχεύουμε στο μέλλον που μας αξίζει!

13/04/2018

Ενίσχυση κοινωνικών παντοπωλείων και συσσιτίων από την Interlife

02/04/2018

Τρία νέα Προγράμματα Υγείας από την INTERLIFE

07/02/2018

INTERLIFE: Αύξηση Εσόδων και Κερδών και Καινοτόμα Προγράμματα

30/01/2018

Άρωμα γυναίκας στην Interlife!

26/01/2018

Υψηλές οι αποδόσεις του Αμοιβαίου Κεφάλαιου INTERLIFE ΜΙΚΤΟ και το 2017!

17/01/2018

Αναβάθμιση πιστοποίησης ISO για την INTERLIFE Ασφαλιστική

28/12/2017

Νέα πρόσωπα στον όμιλο εταιρειών INTERLIFE

22/12/2017

Interlife Magazine: Κυκλοφόρησε το τεύχος Δεκεμβρίου 2017

21/12/2017

Θέση εργασίας για στέλεχος χρηματοοικονομικών λειτουργιών στην Ιnterlife Ασφαλιστική

20/12/2017

Νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα Ασφάλισης Αλλοδαπών από την INTERLIFE: IMMIGRANTS Care

19/12/2017

INTERLIFE “προσφέρω …αλλιώς”: Ενίσχυση Κοινωνικών Παντοπωλείων και συσσιτίων

21/11/2017

Ασφάλιση Φωτοβολταϊκών από την INTERLIFE Ασφαλιστική

16/11/2017

Interlife Ασφαλιστική: Ενημερωτική εκδήλωση στις 22/11 για την Πρόληψη & την Έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού

13/11/2017

Επιτυχής ολοκλήρωση καμπάνιας της INTERLIFE για την Ασφαλιστική Συνείδηση

06/11/2017

9 υπηρεσίες που παρέχει η INTERLIFE Ασφαλιστική μέσα από το Portal Συνεργατών

04/10/2017

Interlife Magazine: Κυκλοφόρησε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2017

02/10/2017

INTERLIFE: Τι σημαίνει Ασφαλιστική Συνείδηση για σένα;

01/09/2017

INTERLIFE: Αύξηση Παραγωγής και κερδοφορίας το Α΄ Εξάμηνο 2017

30/08/2017

Η INTERLIFE χορηγός σε πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού

24/08/2017

Πολυετής χορηγία της INTERLIFE στην Περιβαλλοντική Οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ

07/07/2017

Interlife Magazine: Κυκλοφόρησε το τεύχος Ιουνίου 2017

23/06/2017

Εκδήλωση για τη συνεργασία INTERLIFE και Ομίλου ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ για το KinderCARE99 στο Ινστιτούτο Παστέρ

14/06/2017

Η Interlife ζητά υπάλληλο ασφαλιστικού γραφείου για το υποκατάστημα Ρόδου

31/05/2017

Νέο Παιδικό Πρόγραμμα Υγείας KinderCARE99 από την INTERLIFE

30/05/2017

Η συμβολή της INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α στην προώθηση της Ασφαλιστικής Ιδέας

15/05/2017

Η INTERLIFE “ανοίγει πανιά στη ζωή” με το “SAIL FOR PINK”

08/05/2017

Η INTERLIFE χορηγός της ελληνικής ομάδας διάσωσης

02/05/2017

Η INTERLIFE Ασφαλιστική χορηγός στο 2ο Μαραθώνιο Κρήτης

28/04/2017

Η INTERLIFE ζητά 5 άτομα για τη στελέχωση των τμημάτων Οικονομικών, Επενδύσεων, Marketing & Επικοινωνίας

25/04/2017

“SAFEBIKE” Πρόγραμμα Ασφάλισης Ποδηλάτου από την INTERLIFE

03/04/2017

Συμμετοχή της INTERLIFE στην «Ημέρα Καριέρας 2017»

03/04/2017

Ενημερωτικές Εκδηλώσεις συνεργατών σε Κρήτη, Χαλκίδα και Ιωάννινα της INTERLIFE Ασφαλιστικής

03/04/2017

Interlife Magazine: Κυκλοφόρησε το τεύχος Μαρτίου 2017

31/03/2017

Υψηλές αποδόσεις από το Αμοιβαίο Κεφάλαιο της INTERLIFE

15/03/2017

Συνεργασία της INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α. με την ARAG SE

02/02/2017

Interlife: Η “πίτα” της ελληνικής αγοράς γενικών ασφαλίσεων θα αρχίσει να μεγαλώνει το 2017

01/02/2017

INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α: Υλοποίηση Επιχειρηματικού Πλάνου 2012 – 2016

01/02/2017

Με αυξημένα Έσοδα και Επενδύσεις έκλεισε τη χρήση της περασμένης χρονιάς η INTERLIFE Ασφαλιστική

01/02/2017

Ιωάννης Βοτσαρίδης – Interlife: Aνακατατάξεις εν όψει στο κλάδο

30/01/2017

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου η συνέντευξη τύπου της INTERLIFE Ασφαλιστικής

26/01/2017

5 κίνητρα πωλήσεων για τους συνεργάτες της INTERLIFE

25/01/2017

Zητείται Υπάλληλος Γραφείου Υποστήριξης Πωλήσεων (Θεσσαλονίκη)

16/01/2017

“Εγγυημένη Σύνταξη Ατυχήματος ” Πρωτοποριακό Πρόγραμμα από την INTERLIFE

05/01/2017

Διαφημιστική καμπάνια της INTERLIFE στο internet

04/01/2017

Νέα αρχική σελίδα στο Portal της INTERLIFE

04/01/2017

Όλοι φεύγουν

22/12/2016

Ενίσχυση Κοινωνικών Παντοπωλείων και συσσιτίων από την INTERLIFE

21/11/2016

Διαφημιστική καμπάνια της INTERLIFE στο internet

21/10/2016

H Interlife Ασφαλιστική επενδύει στην εκπαίδευση των συνεργατών της προσφέροντας σεμινάρια Επαναπιστοποίησης

16/09/2016

Η Interlife Ασφαλιστική ζητά επιθεωρητή πωλήσεων για τα κεντρικά της γραφεία στη Θεσσαλονίκη

01/09/2016

INTERLIFE: Αύξηση Παραγωγής και κερδοφορίας το Α΄Εξάμηνο 2016

16/06/2016

Σεμιναρια επαναπιστοποίησης διαμεσολαβητών απο την Ιnterlife

18/05/2016

Η INTERLIFE μεγάλος χορηγός στο 4ο “SAIL FOR PINK”

16/05/2016

“New Υγεία Maximum” Πρωτοποριακό Πρόγραμμα Υγείας από την INTERLIFE

21/04/2016

Εκδήλωση της INTERLIFE για τα μέλη του ΣΕΜΑ

13/04/2016

Ταξίδι Επιβράβευσης των Συνεργατών της INTERLIFE σε Ρώμη και Φλωρεντία

05/04/2016

ΔΕΔΔΗΕ, ΟΛΘ & ΑΠΘ ΣΤΟ ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ INTERLIFE

10/02/2016

Η Θέση της INTERLIFE στο σύγχρονο ασφαλιστικό «επιχειρείν»

08/02/2016

INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α.: Σημαντική αύξηση εσόδων και υψηλή κερδοφορία

12/01/2016

Χορηγία INTERLIFE στο 36ο Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Debate

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα