Κυριακή 21 Ιουλίου 2019,

Π. Δημητρίου : Επενδύουμε στην τεχνολογία που φέρνει πιο κοντά τον ασφαλιστικό σύμβουλο με τον ασφαλισμένο

Σε κλίμα έκδηλης ικανοποίησης από τα πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα, που σημείωσε η Generali το 2017, πραγματοποιήθηκαν οι ετήσιες συναντήσεις με τους συνεργάτες της στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στις 2 και 5 Φεβρουαρίου.

Περισσότεροι από 750 συνεργάτες ενημερώθηκαν από τη Διοίκηση της Generali για την επιτυχημένη πορεία της το 2017, καθώς και για όλες τις επερχόμενες αναβαθμίσεις σε διαδικασίες και προϊόντα. Αναφερόμενος στις καινοτομίες που θα εισάγει η εταιρεία το επόμενο διάστημα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Generali Πάνος Δημητρίου υπογράμμισε: «Βλέπουμε τις αλλαγές που έρχονται και προετοιμαζόμαστε ώστε να σας παρέχουμε όσα χρειάζεστε, για να διεκδικήσουμε μαζί μία ηγετική θέση στο μέλλον».

70% αύξηση των επενδύσεων στην τεχνολογία
«Διαβάσαμε τα μηνύματα της αγοράς, ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες των πελατών για προϊόντα Ζωής και καταφέραμε να κατακτήσουμε μερίδιο αγοράς 5.2%», τόνισε ο Οικονομικός Διευθυντής της Generali, Ηλίας Ρήγας. Ο ίδιος εξήρε τα επιτεύγματα του Δικτύου, λέγοντας πως χάρη στην αποτελεσματική συνεργασία με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές η Generali ξεπέρασε το 2017 το φράγμα των 200 εκατ. ευρώ στην παραγωγή μικτών ασφαλίστρων. Η εταιρεία μάλιστα σημείωσε άνοδο 9% σε σύγκριση με το 2016, την ίδια στιγμή που η αγορά κινήθηκε με σταθεροποιητικούς ρυθμούς. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο στον κλάδο Ζωής η παραγωγή σημείωσε άνοδο 21%, φτάνοντας τα 86 εκατ. ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 10,2 εκατ. ευρώ.
«Η Generali», πρόσθεσε ο κ. Ρήγας «είναι μια εταιρεία με όραμα και για το λόγο αυτό επενδύει τα κέρδη της, θέτοντας τους επόμενους στόχους του ψηφιακού της μετασχηματισμού». Ενδεικτικό της στρατηγικής της αναμόρφωσης αποτελεί το γεγονός ότι τα γενικά έξοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 2 εκατ. ευρώ το 2017, με τις επενδύσεις στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας να αυξάνονται κατά 70%.

«Τολμάμε να καινοτομούμε»
Ο Τάκης Βασιλόπουλος Chief Technical Manager, της Generali παρουσίασε τη στρατηγική της εταιρείας για το 2018, η οποία θα κινηθεί σε δύο άξονες. Ο πρώτος αφορά στη δημιουργία εργαλείων που θα καταστήσουν ακόμη πιο εύκολη τη ζωή των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και ο δεύτερος αφορά στην περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους.
Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στην ψηφιακή πλατφόρμα OneView στην οποία έως το τέλος του 2018 θα έχουν ενταχθεί όλα τα retail προϊόντα. Ο διαμεσολαβητής θα έχει τη δυνατότητα, μέσω ενός μοναδικού εργαλείου, να διαχειρίζεται τα συμβόλαια των ασφαλισμένων του και να εκτελεί εργασίες σε μηδενικό χρόνο. Συγχρόνως, με την ψηφιακή ενσωμάτωση των κανόνων u/w θα μπορεί να εκδίδει προσφορά και συμβόλαιο άμεσα, όπου κι αν βρίσκεται. Επιπροσθέτως, η ένταξη της ψηφιακής έγκρισης του ασφαλισμένου «e- approval », στην πλατφόρμα OneView – που πρώτη η Generali εισάγει στην ελληνική αγορά – θα δώσει προστιθέμενη αξία τόσο στον διαμεσολαβητή όσο και στον ασφαλισμένο, διότι θα απλοποιήσει τις υπάρχουσες διαδικασίες, θα επιταχύνει την διεκπεραίωση των εργασιών και θα συμβάλει στη μείωση της γραφειοκρατίας.
Ο κ. Βασιλόπουλος επεσήμανε επίσης τις βελτιώσεις που έχουν, ήδη, υλοποιηθεί σε όλα τα σημεία επαφής της εταιρείας με τους ασφαλισμένους. Συγκεκριμένα, τόσο τα ασφαλιστήρια όσο και οι όροι των συμβολαίων επανασχεδιάστηκαν με σύγχρονη και ξεκάθαρη δομή, παρέχοντας απλή και ουσιαστική πληροφόρηση. Οι ασφαλισμένοι θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα παραπάνω μέσω της πρωτοποριακής ηλεκτρονικής πλατφόρμας ενοποιημένων ψηφιακών υπηρεσιών MyGenerali. Από εκεί, θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με την εταιρεία και να παρακολουθούν την πορεία οποιουδήποτε αιτήματός τους, έχοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα της ασφαλιστικής τους σχέσης με την εταιρεία.
Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας σε όλες τις δραστηριότητες, τόσο σε επίπεδο προϊόντων όσο και σε επίπεδο υπηρεσιών, αποτελεί πρωταρχικό στόχο της General, η οποία αναζητά και εφαρμόζει συνεχώς καινοτόμες λύσεις.
«Η ψηφιακή εποχή είναι εποχή της ταχύτητας αλλά και της διαφάνειας και η συνεχής ανατροφοδότηση από τους πελάτες μας, ο δείκτης της επιτυχίας μας», τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος. «Για το λόγο αυτό τολμήσαμε να κάνουμε κάτι που δεν έχει κάνει καμία εταιρεία του κλάδου μέχρι τώρα. Αντί να περιμένουμε να έρθει ο πελάτης ή ο συνεργάτης σε εμάς και να μας αξιολογήσει, πήγαμε εμείς σε αυτούς, εγκαινιάζοντας το Net Promoter System». Πρόκειται για το νέο, διεθνές πρόγραμμα μέτρησης της ικανοποίησης των πελατών και των συνεργατών, μέσω του οποίου η Generali έρχεται σε επαφή τόσο με τον πελάτη όσο και με τον συνεργάτη και ζητά ανατροφοδότηση προκειμένου να βελτιώσει το επίπεδο εξυπηρέτησής της.
«Ξέρουμε ότι θέλουμε να είμαστε No1 στην προτίμηση των συνεργατών και των πελατών μας. Ξέρουμε ότι μπορούμε να το πετύχουμε, γιατί τολμούμε να καινοτομούμε», έκλεισε λέγοντας ο κ. Βασιλόπουλος.

«Είμαστε ο πιο αξιόπιστος σύμμαχός σας. Είμαστε απλώς Generali!»
«Οι απαιτήσεις των πελατών μας αλλάζουν συνεχώς και μαζί τους αλλάζει ριζικά και το κλάδος της ασφάλισης. Καταλύτης όλων αυτών των αλλαγών η τεχνολογία, η οποία μετακυλίει το ενδιαφέρον από την κάλυψη των κινδύνων στην πρόληψη (from risk base to prevention). Για να πρωτοστατήσουμε σε αυτόν τον τομέα πρέπει να προσαρμοστούμε γρήγορα και να μάθουμε όχι μόνο πώς σκέφτεται ο πελάτης αλλά και πώς ζει. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να του παρέχουμε τις κατάλληλες υπηρεσίες, προστατεύοντάς τον ολιστικά» είπε ο Chief Strategy Officer, Διονύσης Μοσχονάς.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στις τεχνολογικές καινοτομίες που σχεδιάζει η Generali, στον τομέα της connected insurance-διασυνδεδεμένης ασφάλισης, το επόμενο διάστημα λέγοντας ότι πρόκειται για καινοτομίες που φέρνουν την εταιρεία και τον διαμεσολαβητή ακόμη πιο κοντά στο πελάτη, δίνοντας τη δυνατότητα για παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών κι όχι απλώς προϊόντων. «Στο επίκεντρο της προσοχής μας είναι ο πελάτης. Θέλουμε να νιώθει μεγάλη σιγουριά. Θέλουμε η επαφή του μαζί σας να είναι άμεση και αποτελεσματική. Για το λόγο αυτό θα αναπτύξουμε, με τη βοήθειας σας, εναλλακτικά κανάλια επικοινωνίας, ώστε η Generali να μην αποτελεί μια απρόσωπη ασφαλιστική εταιρεία, αλλά ένα σύμμαχό σας για την προστασία του ασφαλισμένου», είπε εν μέσω θερμού χειροκροτήματος ο κ. Μοσχονάς

0589503090

«Γίνετε μέρος της αλλαγής»
Στη συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στον διακεκριμένο ομιλητή κ. Kevin Surace, πρωτοπόρο, και ιδρυτή επιτυχημένων εταιρειών στον τομέα της υψηλής τεχνολογία. Σε μια καθηλωτική ομιλία ο κ. Surace ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους στο μέλλον, συστήνοντάς τους όλες τις δυνατότητες αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινή ζωή. Ο ίδιος υπογράμμισε παράλληλα τον αναντικατάστατο ρόλο του ανθρώπου, ο οποίος όμως «πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, μετατρέποντας την αλλαγή σε ευκαιρία και την τεχνολογία σε οδηγό για την κατάκτηση νέων επιχειρηματικών στόχων!».

«Η επόμενη μέρα είναι μαζί σας»
Στις αλλαγές που θα επιφέρει η τεχνολογία στην ασφαλιστική αγορά αναφέρθηκε και ο κ. Δημητρίου. «Σε αντίθεση με πολλές εταιρείες του κλάδου, η Generali επενδύει στην τεχνολογία για να φέρει πιο κοντά τον ασφαλιστικό σύμβουλο με τον ασφαλισμένο. Δεν συμμετέχουμε σε πλατφόρμες on-line πωλήσεων και προώθησης προϊόντων, αλλά φροντίζουμε να σας εφοδιάζουμε με τα απαραίτητα εργαλεία για να αντιμετωπίσετε με αισιοδοξία το μέλλον. Γιατί εμείς βλέπουμε την επόμενη μέρα μαζί σας!», τόνισε ο κ. Δημητρίου, στέλνοντας με τον τρόπο αυτό, το μήνυμα της Generali για τον κυρίαρχο ρόλο που επιφυλάσσει για τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, στην αναπτυξιακή της πορεία.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Τελευταία άρθρα

03/07/2019

Ο Κωνσταντίνος Ρεμούνδος νέος Διευθυντής Πωλήσεων Ομαδικών Ασφαλίσεων Ζωής της Generali

02/07/2019

H νέα καμπάνια της Generali είναι live!

12/06/2019

Ετήσια Εκδήλωση Προσωπικού: Οι άνθρωποι της Generali υποδέχονται μια νέα εποχή

28/05/2019

Οικονομικά Αποτελέσματα Generali 2018: Με γερές βάσεις ξεκινάει η υλοποίηση του τριετούς οράματος

07/05/2019

Διαγωνισμός Generali, Your Music Partner in release Athens Festival 2019

12/04/2019

12 χρόνια Generali Academy

20/03/2019

#BeBoldForInclusion: H Generali αγκαλιάζει & ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα

19/03/2019

Οικονομικά Αποτελέσματα του Ομίλου Generali για το 2018

21/02/2019

Ετήσια Εκδήλωση Συνεργατών της Generali: «Συστράτευση Δυνάμεων για Μεγαλύτερη Ανάπτυξη»

27/12/2018

Οι Γιατροί του Κόσμου και η Generali ενώνουν τις δυνάμεις τους

11/12/2018

Generali My Road Assistance – Ψηφιακή υπηρεσία Οδικής βοήθειας & Φροντίδας Ατυχήματος από την Generali σε συνεργασία με την Europ Assistance

03/12/2018

«Ένα Χριστουγεννιάτικο Δέντρο από Γάλα» από τους Γιατρούς του Κόσμου και την Generali

29/11/2018

Η Generali “οδηγεί” τη ψηφιακή καινοτομία στην ασφάλιση

26/11/2018

Η Generali παρουσιάζει το νέο τριετές της στρατηγικό σχέδιο στους επενδυτές.

23/10/2018

Business Days 2018: Τα νέα ταλέντα σχεδιάζουν το επόμενο καινοτόμο προϊόν της Generali

16/10/2018

Generali: Ανανεωμένο και πιο έξυπνο το portal πελατών, MyGenerali

27/09/2018

Συνεργασία Generali Hellas & dacadoo -Ψηφιακές εφαρμογές στις ασφάλειες υγείας

25/09/2018

Home Made: Ασφάλιση κατοικίας με τη φροντίδα της Generali

18/09/2018

Η Generali στον Dow Jones Δείκτη παγκόσμιας βιωσιμότητας

12/09/2018

Η Generali ανοίγει την «πόρτα» στο αύριο της ασφαλιστικής αγοράς!

14/08/2018

Generali: Συνεχίζει την εφαρμογή της στρατηγικής της πετυχαίνοντας τους οικονομικούς της στόχους

03/08/2018

Άμεση η ανταπόκριση της Generali στις καταστροφές στην περιοχή της Αττικής

25/07/2018

Νέος Διευθυντής Πωλήσεων στην Generali ο κ. Γιώργος Ζερβουδάκης

17/07/2018

Ασφάλιση αυτοκινήτου: Νέα εμπειρία εξυπηρέτησης από την Generali

05/07/2018

Η GENERALI εκπαιδεύει το δίκτυο των IONIOS BROKERS & FORTIS στη Θεσσαλονίκη.

05/07/2018

Κόσμος Ασφαλιστική: Σύναψη συνεργασίας με την Generali Global Health

03/07/2018

Χρυσός ο Ανδρέας Βαζαίος του Generali-ΑΝΟΑ

12/06/2018

GENERALI: Νέα Υπηρεσία Underwriting

31/05/2018

GENERALI Βελτιώσεις στα προϊόντα ζωής

21/05/2018

To 5,2% της ασφαλιστικής αγοράς κατέχει η Generali, με αύξηση παραγωγής 8,9%

18/05/2018

Η Generali χορηγός της Alimo Dynamics στο F1 in schools

17/05/2018

Η Generali συνεχίζει δυναμικά την ψηφιακή της αναμόρφωση

09/05/2018

Μήνυμα πρωτιάς και ενότητας έστειλε η ομάδα της Generali

02/05/2018

“Pencil on the Μoon” – Stories for forward thinkers! Το νέο blog με την υπογραφή της Generali

30/03/2018

H νέα επενδυτική πολιτική της Generali μπαίνει σε εφαρμογή με τη νέα πλατφόρμα διαχείρισης επενδύσεων

27/03/2018

Ασφάλιση υγείας από την Generali πιο πλήρης και ευέλικτη από ποτέ!

14/03/2018

Η Generali κάνει την ασφάλιση απλή και προσβάσιμη σε όλους

13/03/2018

Be bold for Inclusion: Το μήνυμα του Ομίλου Generali για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

02/03/2018

Ασφαλισμένοι και Συνεργάτες βαθμολογούν την Generali

26/02/2018

Eπίσκεψη Περιφερειακού Διευθυντή στα γραφεία της Generali

23/02/2018

Η Generali Ανακοινώνει Νέα Περιβαλλοντική Πολιτική

08/02/2018

Συνάντηση της Διεθνούς Κοινότητας των Οικονομικών Διευθυντών του Ομίλου Generali στην Αθήνα

02/02/2018

Παγκόσμια πρωτιά για το πρόγραμμα Net Promoter System του Ομίλου Generali

01/02/2018

Generali Academy 2018: Έμπρακτη στήριξη στον επαγγελματία ασφαλιστή

31/01/2018

Στα 30 λεπτά η οδική βοήθεια της Generali σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

26/01/2018

Νέα διαδικασία έρευνας ικανοποίησης συνεργατών / πελατών από την GENARALI.

04/01/2018

Aσημένιο Μετάλλιο και Νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ για τον κολυμβητή του Generali – ANOA, Ανδρέα Βαζαίο

03/01/2018

Μεταξύ των True Leaders για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Generali

12/12/2017

Βραδιά πρεμιέρας για τους συνεργάτες της Generali

07/12/2017

Νέα συνεργασία της Generali με την Ellcie Healthy φέρνει τα «έξυπνα γυαλιά» που θα αποτρέπουν τον κίνδυνο τροχαίου

07/12/2017

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η καμπάνια της Generali

29/11/2017

Η Generali στηρίζει τη διαφορετικότητα και την ανάπτυξη των εργαζομένων της

01/11/2017

Μία ημέρα με τον CEO της Generali κ. Πάνο Δημητρίου

16/10/2017

«Φύλαξε όσα αγαπάς»: Η Generali γράφει το επόμενο κεφάλαιο στην ψηφιακή της καμπάνια [Video]

10/10/2017

«Ομαδικότητα, δράση και νέοι στόχοι» το μήνυμα του φετινού Generali Trophy

09/10/2017

Ο Όμιλος Generali εγκαινίασε τη νέα παγκόσμια πρωτοβουλία “HUMAN SAFETY NET”

06/10/2017

Μήνυμα ζωής έστειλε η ομάδα της Generali, από το 9ο Greece Race for the Cure

12/09/2017

H Generali & το νοσοκομέιο Metropolitan ενώνουν τις δυνάμεις τους

21/08/2017

Στον τροπικό του Αιγόκερω έδειξε η πυξίδα της Generali το 2017!

03/07/2017

H Generali ανοίγει την «πόρτα» της στη νέα γενιά ταλέντων

11/05/2017

Αναπροσαρμογή τιμολογίων αυτοκινήτου από τη Generalli

09/05/2017

Πανελλήνιος μαραθώνιος εκπαιδευτικών σεμιναρίων από την Generali

18/04/2017

H Generali γράφει το δικό της οδηγό επιτυχίας

07/04/2017

Η Generali λανσάρει τη νέα της καμπάνια στο YouTube

20/03/2017

Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της Generalli στη Θεσσαλονίκη

17/03/2017

Ομιλος Generali: Εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα για το 2016, υψηλότερο μέρισμα ανά μετοχή κατά 11,1%

22/02/2017

Η Generali υποδέχεται το Αύριο

17/02/2017

Εκπαιδευτική συνάντηση της Generali την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στην Θεσσαλονίκη

02/02/2017

Η Generali και η Nest ενώνουν τις δυνάμεις τους για να κάνουν πιο ασφαλή την κατοικία και τη ζωή των καταναλωτών

24/01/2017

Generali Social Baking: Oι χρήστες του facebook ένωσαν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό

23/01/2017

Ενημέρωση από τους εξειδικευμένους συμβούλους της Grant Thornton, διασφαλίζει η Generali για τους Συνεργάτες της

23/01/2017

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εκπαίδευσης 2017 των συνεργατών της Generali στη Βόρεια Ελλάδα

17/01/2017

Cycle Way: Νέο Πρόγραμμα Ασφάλισης Ποδηλάτου από την Generali

17/01/2017

Βελτιώσεις στον Κλάδο Αυτοκινήτου & Ανανεωμένος Οδηγός Ασφάλισης από την Generali

04/01/2017

Εναρξη καθηκόντων για τον νέο Διευθυντή Πωλήσεων της Generali κ. Άγγελο Μπεφών

20/12/2016

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου η Generali μαγειρεύει LIVE για να στηρίξει «Tο Χαμόγελο του Παιδιού»!

14/12/2016

True Leader και το 2015 η Generali

25/11/2016

Ρεκόρ Πωλήσεων καταγράφει το Γραφείο της Generali στη Βόρεια Ελλάδα

21/11/2016

Νέο γραφείο του Δικτύου Generali στην Κεφαλλονιά

11/10/2016

Αλλαγές στα προγράμματα Επαγγελματικής Α.Ε. Ιατρών της Generalli

29/09/2016

Γεμάτο συναρπαστικές στιγμές το 6ο Generali Trophy

26/09/2016

Νέα Smart & Simple Ιστοσελίδα για την Generali

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα