Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019,

Μία ημέρα με τον CEO της Generali κ. Πάνο Δημητρίου

Τη δυνατότητα να περάσει μία ημέρα με τον CEO της Generali, κ. Πάνο Δημητρίου είχε πρόσφατα ένας πολλά υποσχόμενος νέος, απόφοιτος του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Η πρωτοβουλία προέκυψε μετά την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση των “Business Days”, που φιλοξένησε το περασμένο διάστημα η Generali, στα κεντρικά της γραφεία στην Αθήνα. Η διοργάνωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας», μία σημαντική πρωτοβουλία του κ. Ιορδάνη Λαδόπουλου, καθηγητή Οργάνωσης & Διοίκησης των Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΑΣΟΕΕ. Χαιρετίζοντας την ένθερμη συμμετοχή των φοιτητών και αποφοίτων, ο κ. Δημητρίου κάλεσε έναν τυχερό νέο να περάσει μία ημέρα μαζί του.

Ο Μάριος Μπελεχρής, ήταν ο αποδέκτης αυτής της πρόσκλησης, και αξιοποιώντας αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία, έθεσε τις δικές του ερωτήσεις στον κ. Δημητρίου, σχετικά με τις δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης στον ασφαλιστικό χώρο και τις αρμοδιότητες ενός CEO. Ο ίδιος βίωσε από πρώτο χέρι την καθημερινότητα ενός Διευθύνοντος Συμβούλου, ακολουθώντας το πολυάσχολο πρόγραμμά του, λαμβάνοντας μέρος σε καθημερινές συναντήσεις με τα στελέχη, αλλά και με συνεργάτες της εταιρίας.

Κατά τη διάρκεια της ημερήσιας παραμονής του στην Generali, ο νεαρός απόφοιτος γνώρισε από κοντά τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις σε έναν πολυδιάστατο οργανισμό, παρακολούθησε συζητήσεις που αφορούν στο σχεδιασμό προϊόντων, στη διοργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων, στην αξιολόγηση και εφαρμογή διαδικασιών, που στόχο έχουν την ανάπτυξη του προσωπικού και την αξιοποίηση των δεξιοτήτων τους, αλλά και στη διαχείριση υψηλών ασφαλιστικών κινδύνων.

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με μία φιλική και συνάμα εποικοδομητική συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δυο πλευρές αντάλλαξαν εντυπώσεις. Ο κ. Δημητρίου ευχαρίστησε τον Μάριο για το ενδιαφέρον του τονίζοντας, ότι η πόρτα του γραφείου του αλλά και της Generali παραμένει πάντα ανοιχτή για νέους ανθρώπους με όρεξη για δημιουργία και διάθεση για προσωπική εξέλιξη, που επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά τον ασφαλιστικό κλάδο.

Who is Who

Όνομα: Ευγένιος – Μάριος Μπελεχρής

Ηλικία: 24 ετών

Σπουδές: Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Χόμπυ: Το volleyball και η ερασιτεχνική ενασχόληση με την αθλητική δημοσιογραφία.

Στο μέλλον θα ήθελα…

να εργαστώ ως αναλογιστής σε μία μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία, όπως η Generali. Πιστεύω στο θεσμό της ασφάλισης και γνωρίζω την αξία της αναλογιστικής επιστήμης μέσα σε έναν ασφαλιστικό οργανισμό. Για αυτούς τους λόγους θέλω να αποτελέσω κι εγώ μέρος ενός τόσο υποσχόμενου κλάδου.

Μία ημέρα με τον CEO της Generali…

  • Αυτό που μου έμεινε από την εμπειρία αυτή είναι…

Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω την επικοινωνία πολλών στελεχών από διάφορα τμήματα με τον κύριο Δημητρίου. Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν η ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων. Μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο κάθε στέλεχος εξέφραζε με σαφήνεια τον σκοπό της συνάντησης, το αίτημά ή το ζήτημα που ήθελε να θέσει και λάμβανε άμεσα απάντηση. Δεν υπήρχε άλλωστε διαθέσιμη παραπάνω ώρα, τις περισσότερες φορές, καθώς το πρόγραμμα ενός CEO, όπως διαπίστωσα, είναι ιδιαίτερα απαιτητικό.

  • Η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει ένας CEO είναι…

να εμφυσήσει στα μέλη του οργανισμού τη δική του εργασιακή κουλτούρα και τη φιλοσοφία του. Να ορίσει την επιτυχία, να χαράξει την πορεία προς αυτή και να μοιραστεί με την ομάδα του το όραμά του.

  • Ποιες είναι οι σημαντικότερες ικανότητες που οφείλει να έχει ένας CEO;

Ένας CEO πρέπει να αφουγκράζεται τα προβλήματα, να ακούει τα θέματα που τίθενται και να μπορεί να ηγείται. Για να υπάρξει ηγεσία, όμως, πρέπει να υπάρχει ομάδα. Οπότε, πρέπει να είναι, ταυτόχρονα, ομαδικός και ενωτικός. Σημαντικό προσόν επίσης, εφόσον το πρόγραμμα είναι πάντα γεμάτο, είναι να παραμένει οργανωτικός.

Μία ικανότητα που παρατήρησα στον κύριο Δημητρίου και ξεχώρισα ήταν η ευχέρεια να κατανοεί τις ανάγκες και τα αιτήματα του συνομιλητή του από τις πρώτες κιόλας κουβέντες. Ικανότητα απαραίτητη, η οποία φαντάζομαι ότι αποκτιέται και μέσω εμπειρίας.

  • Θα ήθελα κι εγώ να γίνω CEO γιατί..

η ποικιλομορφία των θεμάτων με τα οποία ασχολείται ένας Διευθύνων Σύμβουλος καθιστούν την καθημερινή του εργασία συναρπαστική. Θεωρώ επίσης, ότι αναλαμβάνοντας μία τόσο σημαντική θέση, νιώθεις ότι οι προσπάθειές που έχεις καταβάλλει και οι θυσίες που έχεις κάνει στη διάρκεια της επαγγελματικής σου πορείας έχουν δικαιωθεί. Ο ηγετικός ρόλος ενός CEO είναι τόσο απαιτητικός, που μοιάζει πραγματική πρόκληση, την οποία θα ήθελα κι εγώ να αναλάβω μια μέρα. Αν αυτό συμβεί, θα έδινα πάντως κι εγώ την ευκαιρία σε ένα νέο να ζήσει την παραπάνω εμπειρία, όπως έκανε ο κύριος Δημητρίου με εμένα.

  • H συμβουλή που θα έδινα σε έναν CEO/ Μanager για αποτελεσματικότερη διαχείριση της εταιρίας του, βάσει των ακαδημαϊκών μου γνώσεων και της εμπειρίας μου είναι …

η αποτελεσματικότερη διαχείριση της εταιρείας επιτυγχάνεται, όταν οι επιλογές των διευθυντών των τμημάτων είναι οι καλύτερες δυνατές. Επίσης, θα πρέπει να υπάρχει καταμερισμός των ευθυνών, βέλτιστος έλεγχος και αποτέλεσμα σε κάθε τμήμα. Τέλος, πιστεύω ότι η τεχνολογία προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες, οπότε θα πρέπει να αποτελεί ένα δυναμικό εργαλείο στα χέρια ενός CEO, προκειμένου να οδηγήσει την ομάδα του στην επιτυχία.

  • Τι εντύπωση σας άφησε η εμπειρία σας σχετικά με την Generali;

Η Generali είναι οι άνθρωποί της. Από τον ευγενέστατο κύριο που με βοήθησε να προσανατολιστώ στην αρχή της ημέρας, μέχρι τις πρόσχαρες και εξυπηρετικές γραμματείς. Και από το εξαιρετικά καταρτισμένο προσωπικό, στον κύριο Δημητρίου που με φιλοξένησε για μία μέρα στο γραφείο του. Πρόκειται για μία ασφαλιστική που βοηθάει έμπρακτα τη νέα γενιά επαγγελματιών, που νοιάζεται ειλικρινά για τον πελάτη και αποτελείται από ανθρώπους που νοιάζονται για τη δουλειά τους. Κατά τη γνώμη μου, δικαίως συγκαταλέγεται και θα συνεχίσει να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείας.

  • Πιστεύετε ότι ο ασφαλιστικός κλάδος είναι ελκυστικός για έναν νέο απόφοιτο;

Η εμπειρία μου στην Generali ενίσχυσε την επιθυμία μου να εργαστώ σε μία ασφαλιστική εταιρεία και μάλιστα να εξελιχθώ επαγγελματικά όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα σε αυτήν, αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης.

Για να θεωρηθεί ελκυστικός ο κλάδος για έναν απόφοιτο, θα πρέπει να τον γνωρίσει και να τον πιστέψει. Να κατανοήσει τη σπουδαιότητα της ασφάλισης στην κοινωνία. Κατά τη γνώμη μου, οι άριστες συνθήκες εργασίας, που ισχύουν σήμερα στον ελληνικό ασφαλιστικό κλάδο τον καθιστούν πόλο έλξης για κάθε απόφοιτο.

  • Τέλος, θα ήθελα να…

να ευχαριστήσω τον κύριο Λαδόπουλο, ο οποίος μέσω του «Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας» και των “Business Days” δίνει χώρο σε νέες και νέους, να δραστηριοποιηθούν, να γνωρίσουν και να τολμήσουν για την καριέρα τους. Το έργο του είναι αξιέπαινο και σίγουρα θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία στο μέλλον.

Ακόμη, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον άνθρωπο που αγκάλιασε την παραπάνω πρωτοβουλία, δίνοντάς μου την ευκαιρία να περάσω μία μέρα μαζί του, τον κύριο Δημητρίου. Η συναναστροφή μαζί του ήταν μία τεράστια τιμή για εμένα και κάθε συμβουλή του με ακολουθεί πάντα. Ο ίδιος αποτελεί ένα επαγγελματικό πρότυπο που θα προσπαθώ να φτάσω, με επιπλέον εφόδιο την εμπειρία εκείνης της μέρας.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Τελευταία άρθρα

27/12/2018

Οι Γιατροί του Κόσμου και η Generali ενώνουν τις δυνάμεις τους

11/12/2018

Generali My Road Assistance – Ψηφιακή υπηρεσία Οδικής βοήθειας & Φροντίδας Ατυχήματος από την Generali σε συνεργασία με την Europ Assistance

03/12/2018

«Ένα Χριστουγεννιάτικο Δέντρο από Γάλα» από τους Γιατρούς του Κόσμου και την Generali

29/11/2018

Η Generali “οδηγεί” τη ψηφιακή καινοτομία στην ασφάλιση

26/11/2018

Η Generali παρουσιάζει το νέο τριετές της στρατηγικό σχέδιο στους επενδυτές.

23/10/2018

Business Days 2018: Τα νέα ταλέντα σχεδιάζουν το επόμενο καινοτόμο προϊόν της Generali

16/10/2018

Generali: Ανανεωμένο και πιο έξυπνο το portal πελατών, MyGenerali

27/09/2018

Συνεργασία Generali Hellas & dacadoo -Ψηφιακές εφαρμογές στις ασφάλειες υγείας

25/09/2018

Home Made: Ασφάλιση κατοικίας με τη φροντίδα της Generali

18/09/2018

Η Generali στον Dow Jones Δείκτη παγκόσμιας βιωσιμότητας

12/09/2018

Η Generali ανοίγει την «πόρτα» στο αύριο της ασφαλιστικής αγοράς!

14/08/2018

Generali: Συνεχίζει την εφαρμογή της στρατηγικής της πετυχαίνοντας τους οικονομικούς της στόχους

03/08/2018

Άμεση η ανταπόκριση της Generali στις καταστροφές στην περιοχή της Αττικής

25/07/2018

Νέος Διευθυντής Πωλήσεων στην Generali ο κ. Γιώργος Ζερβουδάκης

17/07/2018

Ασφάλιση αυτοκινήτου: Νέα εμπειρία εξυπηρέτησης από την Generali

05/07/2018

Η GENERALI εκπαιδεύει το δίκτυο των IONIOS BROKERS & FORTIS στη Θεσσαλονίκη.

05/07/2018

Κόσμος Ασφαλιστική: Σύναψη συνεργασίας με την Generali Global Health

03/07/2018

Χρυσός ο Ανδρέας Βαζαίος του Generali-ΑΝΟΑ

12/06/2018

GENERALI: Νέα Υπηρεσία Underwriting

31/05/2018

GENERALI Βελτιώσεις στα προϊόντα ζωής

21/05/2018

To 5,2% της ασφαλιστικής αγοράς κατέχει η Generali, με αύξηση παραγωγής 8,9%

18/05/2018

Η Generali χορηγός της Alimo Dynamics στο F1 in schools

17/05/2018

Η Generali συνεχίζει δυναμικά την ψηφιακή της αναμόρφωση

09/05/2018

Μήνυμα πρωτιάς και ενότητας έστειλε η ομάδα της Generali

02/05/2018

“Pencil on the Μoon” – Stories for forward thinkers! Το νέο blog με την υπογραφή της Generali

30/03/2018

H νέα επενδυτική πολιτική της Generali μπαίνει σε εφαρμογή με τη νέα πλατφόρμα διαχείρισης επενδύσεων

27/03/2018

Ασφάλιση υγείας από την Generali πιο πλήρης και ευέλικτη από ποτέ!

14/03/2018

Η Generali κάνει την ασφάλιση απλή και προσβάσιμη σε όλους

13/03/2018

Be bold for Inclusion: Το μήνυμα του Ομίλου Generali για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

02/03/2018

Ασφαλισμένοι και Συνεργάτες βαθμολογούν την Generali

26/02/2018

Eπίσκεψη Περιφερειακού Διευθυντή στα γραφεία της Generali

23/02/2018

Η Generali Ανακοινώνει Νέα Περιβαλλοντική Πολιτική

15/02/2018

Π. Δημητρίου : Επενδύουμε στην τεχνολογία που φέρνει πιο κοντά τον ασφαλιστικό σύμβουλο με τον ασφαλισμένο

08/02/2018

Συνάντηση της Διεθνούς Κοινότητας των Οικονομικών Διευθυντών του Ομίλου Generali στην Αθήνα

02/02/2018

Παγκόσμια πρωτιά για το πρόγραμμα Net Promoter System του Ομίλου Generali

01/02/2018

Generali Academy 2018: Έμπρακτη στήριξη στον επαγγελματία ασφαλιστή

31/01/2018

Στα 30 λεπτά η οδική βοήθεια της Generali σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

26/01/2018

Νέα διαδικασία έρευνας ικανοποίησης συνεργατών / πελατών από την GENARALI.

04/01/2018

Aσημένιο Μετάλλιο και Νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ για τον κολυμβητή του Generali – ANOA, Ανδρέα Βαζαίο

03/01/2018

Μεταξύ των True Leaders για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Generali

12/12/2017

Βραδιά πρεμιέρας για τους συνεργάτες της Generali

07/12/2017

Νέα συνεργασία της Generali με την Ellcie Healthy φέρνει τα «έξυπνα γυαλιά» που θα αποτρέπουν τον κίνδυνο τροχαίου

07/12/2017

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η καμπάνια της Generali

29/11/2017

Η Generali στηρίζει τη διαφορετικότητα και την ανάπτυξη των εργαζομένων της

16/10/2017

«Φύλαξε όσα αγαπάς»: Η Generali γράφει το επόμενο κεφάλαιο στην ψηφιακή της καμπάνια [Video]

10/10/2017

«Ομαδικότητα, δράση και νέοι στόχοι» το μήνυμα του φετινού Generali Trophy

09/10/2017

Ο Όμιλος Generali εγκαινίασε τη νέα παγκόσμια πρωτοβουλία “HUMAN SAFETY NET”

06/10/2017

Μήνυμα ζωής έστειλε η ομάδα της Generali, από το 9ο Greece Race for the Cure

12/09/2017

H Generali & το νοσοκομέιο Metropolitan ενώνουν τις δυνάμεις τους

21/08/2017

Στον τροπικό του Αιγόκερω έδειξε η πυξίδα της Generali το 2017!

03/07/2017

H Generali ανοίγει την «πόρτα» της στη νέα γενιά ταλέντων

11/05/2017

Αναπροσαρμογή τιμολογίων αυτοκινήτου από τη Generalli

09/05/2017

Πανελλήνιος μαραθώνιος εκπαιδευτικών σεμιναρίων από την Generali

18/04/2017

H Generali γράφει το δικό της οδηγό επιτυχίας

07/04/2017

Η Generali λανσάρει τη νέα της καμπάνια στο YouTube

20/03/2017

Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της Generalli στη Θεσσαλονίκη

17/03/2017

Ομιλος Generali: Εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα για το 2016, υψηλότερο μέρισμα ανά μετοχή κατά 11,1%

22/02/2017

Η Generali υποδέχεται το Αύριο

17/02/2017

Εκπαιδευτική συνάντηση της Generali την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στην Θεσσαλονίκη

02/02/2017

Η Generali και η Nest ενώνουν τις δυνάμεις τους για να κάνουν πιο ασφαλή την κατοικία και τη ζωή των καταναλωτών

24/01/2017

Generali Social Baking: Oι χρήστες του facebook ένωσαν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό

23/01/2017

Ενημέρωση από τους εξειδικευμένους συμβούλους της Grant Thornton, διασφαλίζει η Generali για τους Συνεργάτες της

23/01/2017

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εκπαίδευσης 2017 των συνεργατών της Generali στη Βόρεια Ελλάδα

17/01/2017

Cycle Way: Νέο Πρόγραμμα Ασφάλισης Ποδηλάτου από την Generali

17/01/2017

Βελτιώσεις στον Κλάδο Αυτοκινήτου & Ανανεωμένος Οδηγός Ασφάλισης από την Generali

04/01/2017

Εναρξη καθηκόντων για τον νέο Διευθυντή Πωλήσεων της Generali κ. Άγγελο Μπεφών

20/12/2016

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου η Generali μαγειρεύει LIVE για να στηρίξει «Tο Χαμόγελο του Παιδιού»!

14/12/2016

True Leader και το 2015 η Generali

25/11/2016

Ρεκόρ Πωλήσεων καταγράφει το Γραφείο της Generali στη Βόρεια Ελλάδα

21/11/2016

Νέο γραφείο του Δικτύου Generali στην Κεφαλλονιά

11/10/2016

Αλλαγές στα προγράμματα Επαγγελματικής Α.Ε. Ιατρών της Generalli

29/09/2016

Γεμάτο συναρπαστικές στιγμές το 6ο Generali Trophy

26/09/2016

Νέα Smart & Simple Ιστοσελίδα για την Generali

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Black Friday στην ασφαλιστική συνείδηση

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα