Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Η ΟΑΣΕ καταγγέλλει την ΕΑΕΕ για την αναίρεση σε Άρειο Πάγο αναφορικά με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δημοσίευση: 25/07/2022
Ο.Α.Σ.Ε.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΑΣΕ:

“Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Απόφαση 3224 του Εφετείου Αθηνών που αφορούσε την υποχρεωτική εφαρμογή της Διαιτητικής απόφασης για την κλαδική μας σύμβαση δικαίωσε για άλλη μια φορά πανηγυρικά τον αγώνα και την προσπάθεια της Ομοσπονδίας μας, κρίνοντας ως ορθές και δίκαιες τις θέσεις της. Θέσεις οι οποίες εκτέθηκαν με υπευθυνότητα με αδιάσειστα στοιχεία με νομική επιχειρηματολογία και οικονομοτεχνικά επιχειρήματα, απορρίπτοντας όλες τις αιτιάσεις της ΕΑΕΕ, ότι η ΣΣΕ με τους βασικούς μισθούς των κλιμακίων και την πληθώρα αδικαιολόγητων οπισθοδρομικών επιδομάτων, προκαλεί επικίνδυνα κόστη για την βιωσιμότητα των εταιριών.

Η ΕΑΕΕ δείχνοντας ακόμη μια φορά το αληθινό και αντεργατικό της πρόσωπο κατέθεσε αναίρεση στον Άρειο Πάγο εναντίον της εφετειακής απόφασης που δικαίωσε την Ομοσπονδία μας και τους συλλογικούς μας αγώνες για την Κλαδική μας Σύμβαση. Πραγματικά συνάδελφοι προκαλεί έντονα ερωτηματικά η μεγάλη επιμονή και  εμμονή της Ένωσης να απορρίπτει όλα όσα έχουμε κερδίσει μέχρι σήμερα και μάλιστα με δικαστικές αποφάσεις. 

Καταγγέλλουμε την ΕΑΕΕ για την αντεργατική της στάση και την καλούμε όπως συνέχεια κάνουμε,  να διαπραγματευτεί με την ΟΑΣΕ για την ΣΣΕ που αφορά το μέλλον των εργαζομένων του κλάδου.

Μετά την λήξη της ισχύος της κλαδικής ΣΣΕ, έχουμε ήδη καταθέσει τις προτάσεις μας στην ΕΑΕΕ για υπογραφή νέας κλαδικής ΣΣΕ, ζητώντας την διασφάλιση όλων όσων εδώ και χρόνια και τα θεσμικά όργανα έκριναν ως δίκαια αλλά και η ΕΑΕΕ είχε αποδεχθεί στο παρελθόν. Μέχρι στιγμής η ΟΑΣΕ αντιμετωπίζει την άρνηση της ΕΑΕΕ με αποκορύφωμα την σημερινή της κίνηση κατά της απόφασης του Εφετείου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία μας θα αντιταχθεί σε τέτοιες προσπάθειες και καλεί την ΕΑΕΕ να λάβει υπόψη της τις αποφάσεις των θεσμικών φορέων ώστε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την συμφωνία και την υπογραφή της νέας κλαδικής ΣΣΕ.

Θυμίζουμε ότι η ύπαρξη κλαδικής ΣΣΕ εξασφαλίζει τους δίκαιους ελάχιστους όρους αμοιβής και εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, διασφαλίζοντας παράλληλα συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά του κλάδου.

Σας καλούμε να είστε δίπλα στους συλλόγους σας και την Ομοσπονδία προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και οργανωμένα κάθε προσπάθεια που θα αποσκοπεί στην απώλεια των δικαιωμάτων μας.

 

 Για το Εκτελεστικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος                                       Ο Γ. Γραμματέας

Χρήστος Παπαδόγιαννης                Γιάννης Πετσαλάκης”

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Αυτή την Τρίτη στο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ Live: Οι θέσεις της παράταξης “Δημιουργία #Κοινότητα_Πολιτών” για τα ζητήματα που απασχολούν τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές!

Μη χάσετε το “Ασφαλιστικό Μαγκαζίνο” αυτή την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, τη μοναδική διαδικτυακή εκπομπή ενημέρωσης του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή, στο

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»