Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Hoolie Pet Insurance: 10 λόγοι για να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο

Δημοσίευση: 29/03/2022
Hoolie Pet Insurance: 10 λόγοι για να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο

Υπάρχουν εκατομμύρια σκυλιά εγκαταλελειμμένα στους δρόμους σε όλο τον κόσμο και η καταπολέμηση αυτού του δυσάρεστου φαινομένου φαίνεται πως αντιμετωπίζεται πολύ δύσκολα. Ο κύριος λόγος είναι η διαρκής αναπαραγωγή των σκύλων και η ανευθυνότητα πολλών ανθρώπων.

Εμείς στη Hoolie Pet Insurance γνωρίζουμε ότι αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Για το λόγο αυτό συμβάλουμε με κάθε τρόπο στη ευαισθητοποίηση του κόσμου προσπαθώντας να αναπτύξουμε τη φιλοζωική συνείδηση, στοχεύοντας στο να γίνει ένα με τη συνείδηση όλων μας.

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο σκύλο από το δρόμο ή από το καταφύγιο αντί να αγοράσετε;

Σας δίνουμε 10 λόγους για να το κάνετε!

 

  1. Θα έχετε ένα σκύλο με μοναδικά χαρακτηριστικά

Εάν υιοθετήσετε έναν σκύλο μικτής φυλής, θα πάρετε στο σπίτι ένα μοναδικό ζώο τόσο σε εμφάνιση όσο και σε προσωπικότητα. Ο κάθε ημίαιμος σκύλος ή κουτάβι έχει έναν μοναδικό, αναντικατάστατο χαρακτήρα.

Hoolie Pet Insurance: 10 λόγοι για να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο

  1. Θα σώσετε μια ζωή

Σε καταφύγια και κέντρα διάσωσης ζώων υπολογίζεται ότι περίπου το 80% – 90% των σκύλων είναι ημίαιμοι σκύλοι. Αυτό σημαίνει ότι τα ημίαιμα έχουν μικρότερες πιθανότητες να υιοθετηθούν και είναι πιο πιθανό να υποστούν ευθανασία. Αν λοιπόν επιλέξετε να υιοθετήσετε έναν ημίαιμο σκύλο σώζετε μια ζωή.

Παρόλο που ορισμένα καταφύγια αρχίζουν να εφαρμόζουν μια πολιτική «χωρίς θανάσιμο», η αλήθεια είναι ότι ο τεράστιος αριθμός των αδέσποτων σκύλων στα καταφύγια σημαίνει ότι πολλοί εξακολουθούν να υποβάλλονται σε ευθανασία. Αυτό συμβαίνει περισσότερο με τα ηλικιωμένα και άρρωστα σκυλιά. Συμβαίνει επίσης σε υγιή σκυλιά που δεν υιοθετούνται μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Εάν θέλετε πραγματικά να κάνετε τη διαφορά, σκεφτείτε να υιοθετήσετε έναν ηλικιωμένο ημίαιμο σκύλο.

Hoolie Pet Insurance: 10 λόγοι για να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο

  1. Κάνετε χώρο για έναν άλλο σκύλο

Υιοθετώντας έναν ημίαιμο σκύλο από ένα καταφύγιο ή ένα σπίτι που φιλοξενείται προσωρινά, ελευθερώνετε πολύτιμο χώρο που μπορεί να καταλάβει άλλος αδέσποτος σκύλος. Υπάρχουν πολλά σκυλιά στο δρόμο που υποφέρουν από κακομεταχείριση, κρύο ή πείνα που δεν μπορούν να φιλοξενηθούν από ένα καταφύγιο επειδή δεν υπάρχει χώρος. Όταν υιοθετείτε ένα σκύλο, ανοίγετε χώρο στο καταφύγιο για να φιλοξενήσει και να φροντίσει ένα άλλο αδέσποτο, του οποίου οι πιθανότητες να υιοθετηθεί επίσης θα αυξηθούν. Έτσι, όταν υιοθετείς έναν αδέσποτο σκύλο, δε σώζεις μία αλλά δύο ζωές!

Hoolie Pet Insurance: 10 λόγοι για να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο

 

  1. Θα βελτιώσετε τη ζωή του σκύλου

Μπορεί σώζοντας ένα ζώο να μην αλλάξετε τον κόσμο, αλλά θα αλλάξετε τον κόσμο για αυτό το ζώο.

Αυτό χαρακτηρίζει απόλυτα την υιοθέτηση ενός ημίαιμου σκύλου. Συχνά ο κόσμος αδιαφορεί για τα ημίαιμα κουτάβια ζουν δύσκολες ζωές ως αδέσποτα ή σε υπερπλήρη καταφύγια υπέρ των καθαρόαιμων κουταβιών που ζουν δύσκολες ζωές αδέσποτα ή σε γεμάτα καταφύγια. Με το να υιοθετείτε ημίαιμα, τους προσφέρετε τη δυνατότητα να ζήσουν μια άνετη, αξιοπρεπή ζωή και την ευκαιρία να νιώσουν αληθινά αγαπητοί απολαμβάνοντας ένα χάδι και μια ζεστή αγκαλιά.

Μπορείτε πραγματικά να δώσετε στον σκύλο μια καλή ζωή πριν τον υιοθετήσετε; Πρέπει να αναρωτηθείτε: έχω αρκετό χρόνο ή πόρους για να φροντίσω έναν σκύλο; Αν η απάντηση είναι ναι τότε μπορείτε να υιοθετήσετε έναν, εάν όμως η απάντηση είναι όχι, τότε καλύτερα να μην το κάνετε.

Hoolie Pet Insurance: 10 λόγοι για να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο

 

  1. Θα αποκτήσετε τον καλύτερο πιστό σας φίλο

Το δυσάρεστο είναι ότι τα περισσότερα από τα ημίαιμα σκυλιά που βρίσκονται είτε στο δρόμο είτε στα καταφύγια, ανήκαν στο παρελθόν σε κάποια οικογένεια. Αυτά τα σκυλιά, αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Μόλις ο σκύλος αρχίσει να σας εμπιστεύεται τότε το συναισθηματικό δέσιμο που δημιουργείται είναι πολύ ισχυρό, γιατί ο σκύλος αισθάνεται αιώνια ευγνωμοσύνη για την αγάπη και τη στοργή που του προσφέρετε.

Βέβαια δεν είναι εύκολο για έναν κακοποιημένο ή εγκαταλελειμμένο σκύλο να μάθει να εμπιστεύεται ξανά. Πρέπει να έχετε υπομονή μαζί τους και να του υπενθυμίζετε ότι είστε πάντα εκεί έτοιμοι να του προσφέρετε αγάπη και στοργή. Η μεταχείριση του νέου σας φίλου με αγάπη και σεβασμό θα σας βοηθήσει να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του σκύλου και να αποκτήσετε έναν πιστό σύντροφο για μια ζωή!

Hoolie Pet Insurance: 10 λόγοι για να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο

 

  1. Τα ημίαιμα σκυλιά είναι υγιέστερα

Τα ημίαιμα σκυλιά τείνουν να είναι πιο υγιή και ζουν περισσότερο από τα καθαρόαιμα σκυλιά. Δεδομένου ότι τα καθαρόαιμα εκτρέφονται επιλεκτικά για ορισμένα χαρακτηριστικά, πολλά από αυτά πάσχουν από γενετικές ασθένειες που σχετίζονται με τη φυλή που προκαλούνται από ενδογαμία. Για παράδειγμα, η δυσπλασία είναι κοινή μεταξύ πολλών καθαρόαιμων φυλών όπως τα λαμπραντόρ, οι γερμανικοί ποιμενικοί και πολλά άλλα.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το ημίαιμο δεν θα έχει προβλήματα υγείας, αλλά είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρει από κληρονομικές ασθένειες. Όντας πιο εύρωστα, τα ημίαιμα τείνουν επίσης να έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.

 

Hoolie Pet Insurance: 10 λόγοι για να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο

  1. Υποστηρίζετε το έργο των φιλοζωικών οργανώσεων και των καταφυγίων

Αν και υπάρχουν νόμιμοι κτηνοτρόφοι που εργάζονται επαγγελματικά και με μεγάλο σεβασμό για τα σκυλιά τους, η αλήθεια είναι ότι η αγορά για καθαρόαιμα κουτάβια και σκύλους περιλαμβάνει και άτομα που δεν ενδιαφέρονται για τα ζώα ή την ευημερία τους. Το αποτέλεσμα είναι τα σκυλιά να εκτρέφονται αποκλειστικά για να αποφέρουν κέρδος. Τα κουτάβια συχνά διατηρούνται σε απάνθρωπες συνθήκες, λαμβάνονται πολύ νωρίς από τη μητέρα τους και τους παρέχεται ελάχιστη ή καθόλου κτηνιατρική φροντίδα.

Υιοθετώντας ένα αδέσποτο ημίαιμο κουτάβι αποφεύγετε να συμβάλλετε στην υψηλή ζήτηση για καθαρόαιμα είδη που οδηγεί σε τέτοια κατάχρηση. Αντίθετα, έτσι υποστηρίζετε ενώσεις διάσωσης και καταφύγια που αγωνίζονται για την καλή διαβίωση των ζώων και φροντίζουν σωστά όλα τα σκυλιά, συμπεριλαμβανομένων των ημίαιμων.

Hoolie Pet Insurance: 10 λόγοι για να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο

  1. Έχετε περισσότερες επιλογές

Τα ημίαιμα σκυλιά είναι μοναδικά και τα περισσότερα από τα σκυλιά στα καταφύγια είναι ημίαιμα. Θα έχετε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, μεγεθών, ηλικιών και τύπων για να διαλέξετε. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε έναν σκύλο με βάση οποιοδήποτε χαρακτηριστικό αναζητάτε. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε έναν σκύλο που να ταιριάζει με την προσωπικότητά σας ή ίσως να προτιμάτε έναν μεγαλύτερο ή νεότερο σκύλο που ταιριάζει στη ρουτίνα και τους ρυθμούς σας. Μπορεί ακόμη και να ανακαλύψετε ένα κουτάβι με μοναδική εμφάνιση που σας πείθει να το πάρετε σπίτι. Η επιλογή της υιοθεσίας ενός σκύλου σας δίνει μια πολύ μεγαλύτερη επιλογή από το να υιοθετήσετε έναν καθαρόαιμο σκύλο.

Hoolie Pet Insurance: 10 λόγοι για να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο

  1. Γλιτώνετε χρήματα

Με την υιοθεσία ενός σκύλου εξοικονομείτε χρήματα γιατί το κόστος της υιοθεσίας είναι χαμηλό και οι σκύλοι στα καταφύγια έχουν συχνά ήδη εμβολιαστεί και στειρωθεί. Μπορεί ακόμη και να συνοδεύονται από εμφύτευμα μικροτσίπ. Φυσικά θα πρέπει ακόμα να ξοδέψετε σε τρόφιμα, αξεσουάρ και επισκέψεις κτηνιάτρου, αλλά αν έχετε αποφασίσει ότι θέλετε ένα σκύλο, πιθανότατα έχετε ήδη υπολογίσει αυτά τα έξοδα. Επιπλέον, η υιοθέτηση ενός αδέσποτου μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα επειδή, όπως εξηγήσαμε, είναι λιγότερο επιρρεπές από τα καθαρόαιμα σε γενετικές ασθένειες που μπορεί η θεραπεία να είναι δαπανηρή.

Hoolie Pet Insurance: 10 λόγοι για να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο

 

  1. Θα είστε πολύ πιο ευτυχισμένοι

Υπάρχει λόγος που τα σκυλιά είναι γνωστά ως οι καλύτεροί μας φίλοι. Υιοθετώντας έναν σκύλο, θα ανακαλύψετε έναν νέο κόσμο γεμάτο πίστη, αγάπη, συντροφικότητα και στοργή. Επιπλέον, το να μοιράζεσαι τη ζωή με έναν σκύλο έχει πολλά φυσικά και συναισθηματικά οφέλη. Αν υιοθετήσετε ένα αδέσποτο ημίαιμο σκυλί σίγουρα θα βρείτε τον εαυτό σας πολύ πιο ευτυχισμένο.

Ελπίζουμε να βάλαμε και εμείς το λιθαράκι μας, ώστε να γίνει η υιοθεσία συνειδητή απόφαση όλων μας !

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»