Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019,

Βιβλία

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η έκδοση του βιβλίου “Solvency II – Η μεγάλη εικόνα” και τα ευμενή σχόλια που συγκέντρωσε για την πληρότητά του και την χρησιμότητά του, η Insurance Innovation και το insuranceforum.gr προχώρησαν στην Β΄ ανανεωμένη έκδοση του βιβλίου, η οποία συμπεριλαμβάνει και αναφορές στο νόμο 4364/2016.

Συγγραφέας του βιβλίου είναι η Μυρτώ Χαμπάκη, Senior Manager, Risk Management Services SOL Συμβουλευτική Α.Ε. & Οικονομολόγος,  η οποία έχει παρακολουθήσει συστηματικά την εξέλιξη της Οδηγίας την τελευταία δεκαετία και  επί σειρά ετών διδάσκει με μεγάλη επιτυχία σε στελέχη του ασφαλιστικού χώρου το νέο πλαίσιο Solvency II.Το βιβλίο είναι το πρώτο που κυκλοφόρησε στην ελληνική γλώσσα με σχετική θεματολογία και αποσκοπεί στην αποτύπωση της συνολικής εικόνας του νέου πλαισίου φερεγγυότητας  που ισχύει από 1.1.2016 για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ασφαλιστικής αγοράς.

Ένα σημαντικό βιβλίο, το μοναδικό στην Ελληνική γλώσσα για το θέμα αυτό, εκδίδεται και κυκλοφορεί στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή αγορά. Είναι το  βιβλίο με τίτλο «Solvency II – Η μεγάλη εικόνα» που ενδιαφέρει όλη την ασφαλιστική αγορά η οποία καλείται να λειτουργήσει από 1/1/2016 εντός ενός νέου πλαισίου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το νέο πλαίσιο Solvency II που ισχύει από 1/1/2016 για το σύνολο της Ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς θεσπίζει ένα ενιαίο σύστημα υπολογισμού των κεφαλαιακών απαιτήσεων το οποίο αντικαθιστά πλήρως το τρέχον σύστημα, υιοθετώντας νέες και εξειδικευμένες τεχνικές Διαχείρισης Κινδύνων, Εταιρικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας.

Στόχος του βιβλίου είναι η παροχή σφαιρικής εικόνας των νέων πολύπλοκων απαιτήσεων, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός για περαιτέρω εμβάθυνση αλλά και ως έγκυρη πηγή ενημέρωσης και επιμόρφωσης για τα στελέχη της αγοράς, τους σπουδαστές του ασφαλιστικού αντικειμένου και τους φοιτητές τμημάτων ασφαλιστικής επιστήμης.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε σε κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας και της Λευκωσίας στην Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για προπαραγγελίες:

Insurance Innovation

Τηλ. 2315 311-282 –  2312 201-003

[email protected]

ή απευθείας από το www.solvencybook.gr

  • Κοινοποιήστε το άρθρο

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Περί τεκμηρίων ο λόγος…

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα